…
…
…
…
03 Temmuz 2020, Cuma Tokat, Türkiye

İl Müdürlüğü Personeline Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Eğitim Verildi


İl Müdürlüğümüzde görev yapmakta olan personellerimize, 10.06.2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak uygulanmaya başlayan “Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar” hakkında bilgilendirme yapıldı.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda sosyal mesafe korunarak ve maskeler takılarak yapılan bilgilendirmeden önce personellerimize hitapta bulunan İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, İl Müdürlüğü olarak daha önce hem idarecilerimize hem de personellerimize Resmi Yazışmalarda Uyulması Gereken Usul ve Esaslar hakkında bir eğitim düzenlemiştik. Sizler zaten gerek Bakanlığımız ile gerek diğer kurumlar ile yapılan yazışmalarda gerekli bütün hassasiyeti göstererek işlemlerinizi gerçekleştiriyorsunuz. Ancak 10.06.2020 tarihinde, güvenli elektronik imza kullanılarak elektronik ortamda veya el yazısıyla atılan imza ile fiziksel ortamda yapılan resmî yazışmalara ilişkin kuralları belirlemek, bilgi veya belge alışverişini, hızlı ve güvenli bir biçimde yürütmek , uygulama birliğini sağlamak amacıyla bir yönetmelik  yayınlandı. Bu yönetmelik ile değişen kurallar ve yöntemleri sizlerle paylaşmak istedik. “dedi.

Sözlerinin devamında ÖZDEMİR,  “Yazı kurumun aynasıdır” diyerek yayınlanan bu yönetmelikte yapılan değişiklikleri herkesin en kısa sürede yazışmalarda uygulamasını istedi ve sözlerine son verdi.

Toplantı devamında İl Müdür Yardımcımız Osman ERDEM hazırladığı sunum ile Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ile yapılan değişiklikleri personelimizle paylaştıktan sonra toplantı sonlandırıldı.