…
12 Mart 2021, Cuma Tokat, Türkiye

HERŞEY SMA HASTASI KUMSAL BEBEK İÇİN


Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’nın önderliğinde başlatılan ve İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi bütçesinden, Zile ilçemizde ikamet eden Derya-Ali SADIÇ çiftinin SMA hastası olan kızları Kumsal’ın günlük hayatını daha rahat idame ettirebilmesi için Kafo, Kas Simülasyon Cihazı ve Ayakta Durma Sehpası alındı.

Tokat’ta tek SMA hastası olan Kumsal bebeğin ihtiyaçlarının olduğunun öğrenilmesi ile Şefkat Elçilerimiz SADIÇ ailesini ziyaret etti. Şefkat Elçilerimizin SADIÇ ailesi ile yaptığı görüşmede Kumsal bebeğin günlük hayatını daha rahat geçirebilmesi için bir dizi yardımcı cihaza ihtiyacı olduğu öğrenildi.

Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’nın talimatları ile ivedilikle Kumsal bebeğin ihtiyaç duyduğu cihazlar tedarik edilmiş olup aileye teslim edilmiştir.

Aileye cihazları teslim eden Engelli ve Yaşlı Hizmetlerinden Sorumlu İl Müdür Yardımcımız Güngör YÜCE, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI ve İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in selamını ileterek her zaman yanlarında olduklarını ifade ettiler.