…
…
…
…
26 Kasım 2019, Salı Tokat, Türkiye

Her İlçede Kadın Kooperatifleri Kurulacak


Tokat’ın Gücü Kadının Gücü Projesi kapsamında düzenlenen toplantıda kadın girişimciler ile biraraya gelindi.

Cumhurbaşkanlığımızın birinci 100 günlük İcraat Programı kapsamında Bakanlığımız sorumluluğunda bulunan eylemler arasında kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin artırılması hedefi yer almıştır. Bu bağlamda Bakanlığımız, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı arasında “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü imzalanmıştır. İlimizde de bu kapsamda Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI başkanlığında çalışmalara hız verilmiştir.

Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat ilinde kadın kooperatifçiliğinin geliştirilmesine yönelik olarak “Tokat’ın Gücü Kadının Gücü” projesi kapsamında yöresel gıda üretimi yapan kadın girişimcilerle düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Ortak Karadeniz Kalkınma Ajansı Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle’nin 2019 yılı SODES Güdümlü proje kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulan ‘Kadının Gücü Tokat’ın Gücü ‘ projesi hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, İl genelinde kooperatifçiliğin yaygınlaştırılması ve kadınların ürettiği ürünlerin pazarlanmasına yönelik yapılacak çalışmalarla Tokat’ta çok güçlü bir yapı kurulacağını belirtti.

‘Tokat’ın Ürünleri Çok Kıymetli’

Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat Kadın kooperatifleri Birliğimiz Türkiye’ye örnek bir model olacak. İl ve her ilçede hatta köylerde kadın kooperatifleri kurulacak. Ben bu işi çok önemsiyorum. Tokat’ın ürünleri çok kıymetli. Her yerde bir kadın kooperatifleri en üstünde de üst birliğini kuruyoruz. Hangi kutulara konulacak, nasıl konulacak bunu yapmamız lazım. Üretim noktaları belirleyeceğiz. Köylerde kullanılmayan kamu binaları var onların tamirini yapacağız sonra onları size imalathane olarak vermeyi düşünüyoruz. Ekipman konusunda da size destek vereceğiz. Elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmamız lazım. İnanmamız lazım. İnanırsanız yaparsınız. Tokat’ın tarımsal ürünlerini de beğeniyorum. Tokatlı hanımefendiler de çok becerikli. Ürünlerinize standart getireceğiz. Paketlemesini yapacağız, markasını, sloganını belirleyeceğiz.” dedi.

‘Tokatlı Kadınlarımıza Tam Destek’

Projenin amacının Tokat’ın yöresel gıda ürünlerini pazarlayarak Tokat’ın ekonomisine katkı sağlamak ve Tokatlı kadınlarımıza destek olmak olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Bizim amacımız Tokatlı kadınların ürettiklerini Türk insanına ulaştırmak. Size değer vermek bizim asıl amacımız. Size inanıyorum ve güveniyorum.” dedi.

İdarecilere düşen görevin, kadınların gücünden, enerjisinden yararlanabilmek için önlerindeki engelleri kaldırmak ve işlerini kolaylaştırmak olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, girişimci kadınları tebrik ederek, kendilerine gereken desteğin verileceğini söyledi.