…
…
…
18 Kasım 2019, Pazartesi Tokat, Türkiye

Her Çocuğumuz Bir Enstrüman Çalacak


İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında kalan çocuklarımıza müzik eğitimleri almak üzere alınan enstrümanları hediye etti.

Çocuklarımızın sportif ve kültürel faaliyetlerde de başarı yakalamasını isteyen İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, çocuklarımızın yetenekleri ve ilgilerine binaen Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI himayesinde başlatılan Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi bütçesinden alınan 17 adet gitar, 14 adet bağlamayı çocuklarımıza hediye etti. Ayrıca yapılan çalışmalarda ana müzik aletlerine eşlik etmek üzere 2 adet def, 2 adet davul, 2 adet darbuka, 2 adet org ve 1 adet bendir alınarak müzik grupları oluşturuldu.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “İnşallah çocuklarımızdan oluşan müzik gruplarımız, eğitim- öğretim yılı sonunda yapmayı planladığımız Çocuk Şenliğinde sahne alacaklar. Çocuklarımızı o sahne de enstrüman çalarken, şarkı söylerken en önemlisi bir ekip olarak bu işi başardıklarını görmek beni fazlasıyla mutlu edecek. Çocuklarımız, müzikle profesyonel ilgilenmese de çocuklarımızın hayatlarına mutlaka olumlu yansıyacağı kanaatindeyim.

İnsan, hayatında müzik ya da sanat olduğunda hayatı daha iyi tolere edebiliyor. Bu konularda yapılan bilimsel çalışmalara baktığımızda, sınavlar nedeniyle sanatın, sporun bırakılmaması aksine sınavlar nedeniyle mutlaka çocuklarımızın hayatlarında spor ve sanat olması gerçeğine ulaşıyoruz. Müzik insanın ruhunu besliyor, motivasyonunu artırıyor. Ayrıca spor ve müzik veya her hangi bir kültürel etkinlikle disiplin kazandırıyorsunuz çocuklara. Aynı anda birçok şeye odaklanmayı öğretiyor. En önemlisi de kötü alışkanlıklardan da uzak tutuyor.” Dedi.

Sözlerinin devamında ÖZDEMİR, İnşallah çocuklarımız müzikle, sporla kazanacakları başarma duygusunu derslerinde de uygulayacaklar ve ülkemizin geleceğini teslim alacaklar. diyerek sözlerine son verdi.

Mutluluklarını gizleyemeyen, çalmak istedikleri müzik aletine kavuşan çocuklarımız İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’e teşekkür etti.