…
…
…
…
…
18 Aralık 2019, Çarşamba Tokat, Türkiye

Erbaa’da Yangın Felaketinde Evleri Zarar Gören Vatandaşlarımıza Şefkat Elçilerimiz Yetişti


Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI başkanlığında başlatılan İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi kapsamında Erbaa ilçemizde yangın felaketinde eşyaları zarar gören vatandaşımızın ev eşyaları temin edildi.

4 Aralık’ta Ahmet Yesevi Mahallesi Kirazlık Caddesinde, Kadir AY'a ait 3 katlı evin odunluğunda çıkan yangının büyüyerek bitişikteki Şükrü EKSELLİ ve Zülfikar KARAKAŞ'a ait evlere de sıçraması sonucu 3 ev zarar görmüştü.

Yangın felaketinde evleri zarar gören vatandaşlarımıza ziyaretine giden Sosyal Destek Hızır Tokat projesinde görevli ve Erbaa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde çalışan Şefkat Elçilerimiz, yapmış oldukları ziyaretlerde sağlıklı bir yaşam sürmeleri için öncelikli eşyalarının zarar gördüğünü tespit etmiştir.

Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI önderliğinde “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturu ile hazırlanan Sosyal Destek Hızır Tokat projesi kapsamında 3 ailenin de talebi değerlenmiş ve vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmesi için Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi bütçesinden üç aile içinde ayrı ayrı buzdolabı, televizyon, çamaşır makinası, oturma grubu, yatak odası ve çocuklar için baza alınmıştır.

Eşyaların tesliminin ardından ailelere ziyarette bulunan Şefkat Elçilerimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK ve Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’nın selamını aileye ileterek her zaman yanlarında olduklarını ifade ettiler.

Minnetlerini aktaran vatandaşlarımız Şefkat Elçilerimize; “Allah Devletimizden ve Devlet Büyüklerimizden razı olsun. Yalnız olmadığımızı hissettirdiler. İhtiyacımız olduğu anda sorunumuzun çözümü için çaba sarfettiler.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.