…
…
…
…
04 Mart 2020, Çarşamba Tokat/Türkiye

Elazığ Depremi Sonrası Gönüllü Personellerimiz Çocuklara ve Yetişkinlere Psikososyal Destek İçin Elazığ’a Gitti


Elazığ’da 6.8’lik depremin ardından çocukların ve yetişkinlerin travmayı atlatmasına destek amacıyla psikososyal destek verilmeye devam ediliyor.

Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yaraların sarılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda özellikle çocuklarda depremin oluşturduğu travmayı gidermek amacıyla çocuklara ve yetişkinlere Bakanlığımız personeli tarafından psikososyal destek veriliyor.

İl Müdürlüğümüz personellerinden Tokat Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü personelimiz Sosyal Çalışmacı Hüseyin ACUN, Tokat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personelimiz Sosyal Çalışmacı Erdoğan ATEŞ, Niksar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personellerimiz Sosyal Çalışmacılar Şeyma KOÇ ve Emrullah BOZKURT, Sosyolog Mürsel AKGÜL gönüllü olarak Bakanlığımızın çocuklara ve yetişkinlere yönelik verilen psikososyal destek çalışmalarına katılmak için Elazığ’a gittiler.

Personellerimiz Elazığ yolculuğu öncesinde İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’i ziyaret ettiler. İl Müdürümüz, Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat KENÇ ile personelleri ve Elazığ halkına selamlarını, geçmiş olsun dileklerini ve Elazığ halkının her zaman yanında olduğumuzu iletmelerini söyledi.