…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
07 Ekim 2019, Pazartesi Gümenek/Tokat, Türkiye

ÇOCUKLARIMIZ DÜZENLENEN ÇOCUK ŞENLİĞİNDE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ


İl Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Hizmetleri alanında bakım hizmeti veren kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında kalan çocuklarımız, şehit ve gazi ailelerimizin çocukları, Sosyal Ekonomik Destek alan ailelerimizin çocukları ve Koruyucu Aile yanında kalan çocuklarımız, Gümenek Mesire Alanında düzenlenen Çocuk Şenliği’nde gönüllerince eğlendi.

Yaklaşık 300 çocuğumuzun katıldığı programda, çeşitli etkinlikler ve ödüllü yarışmalar yapıldı.

Etkinlikte çocuklarımız için çadırlar ve çeşitli oyun platformları kurulurken, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri çocuklarımız için mini bir konser verdi.

Çocuk Şenliğinde, kuruluş müdürlerimiz ve çalışanları da çocuklarımızı yalnız bırakmayarak onlar ile oyunlar oynadı.

Eğlenceli anların yaşandığı programda İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, her bir çocuğumuzla tek tek görüşerek sohbet etti.

Çocuklarımızla bol bol zaman geçiren İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK ve Valimiz Dr. Ozan BALCI, siz çocuklarımız için yapılan her türlü organizasyonu destekliyor ve siz çocuklarımızın başarıları, motivasyonlarını artırmak için bu ve bunun gibi etkinliklerin yapılmasını önemsiyor. Çünkü ülkemizin, geleceğimizin teminatı siz çocuklarımızsınız. İnşallah sizler eğitimlerinizi tamamlayarak ülkemiz için hayırlı görevler yapacak, karar merciinde olacaksınız. “ dedi

Sözlerinin devamında ÖZDEMİR, “Bu şehir, bu ülke sizler sayesinde çok daha iyi konuma gelecek. Çocuklarımızın ve gençlerimizin özgüven edinmeleri için bizler farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Çocuk Şenliği de bu organizasyonlardan biri. Çocuklarımızın sosyal yönlerinin gelişmesi ve paylaşım sağlaması için gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği geleneksel hale getirmek düşüncesindeyiz. Bu şenliğe katılan çocuklarımız yıllar sonra bu günü hatırlasınlar istiyoruz. Çocuklar ile vakit geçirmek bizlerinde yorgunluğumuzu alıyor. Burada onlar sayesinde enerji depoluyoruz. Çocuklarımızın yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Çocuklarımızın moral ve motivasyonunu artırmamız gerekli ki derslerinde başarılı olabilsinler. Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’da bugün burada sizlerle birlikte olmak istiyordu ancak programları nedeniyle aramızda olamadılar. Ama her birinize ayrı ayrı selam söylememi istedi. Hepinizin gözlerinden öptüğünü iletmemi istedi. Hepinize iyi eğlenceler diledi ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerini sundu.” Dedi.

Geçen sene birincisini yaptığımız bu sene ikincisi düzenlenen ve geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz “Çocuk Şenliği” programımız, İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR ve idarecilerimizin çocuklarımız ile yaptıkları bocce maçıyla başlarken akabinde çocuklarımız kendi aralarında kıyasıya mücadele etti.

Tokat Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğümüzde görev yapan öğretmenimiz Zafer KARKACIER öncülüğünde çocuklarımız için hazırlanan geleneksel oyunlarımızdan olan çuval yarışı, halat çekme, yumurta yarışı ve sandalye kapmaca oyunu keyifli görüntülere sahne oldu.

Her yaş ve cinsiyet kategorisinde ayrı ayrı yapılan yarışmalar sonucunda dereceye giren çocuklarımız ödüllendirilerek başarıları taçlandırıldı.

Oynanan oyunlar ile doyasıya eğlenen çocuklarımız, halaylar çekerek ve oyun havası oynayarak tüm streslerini attı.