…
…
…
…
…
11 Eylül 2019, Çarşamba Tokat, Türkiye

Çocuklarımız Aşure Gününü Unutmadı


İl Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü bünyesinde koruma ve bakım altında kalan çocuklarımız Muharrem ayı nedeniyle mahalle sakinlerini evlerinde ziyaret ederek aşure dağıttı.

Çocuklarımız, birlik ve beraberliği pekiştiren müstesna günlerden olan bu günde paylaşmanın yaşattığı hazzı yüreklerinde hissettiler. Çocuklarımız yaptıkları aşureleri ev ev dolaşarak komşularına dağıttılar.

Aşure ayının anlam ve öneminin çok değerli olduğunu belirten Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürümüz Erdoğan ATEŞ, "Muharrem Ayı bir kurtuluş ayıdır. Bugünün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Bugün bu ruhtan feyiz alarak bütün bir ömrü hayır ve güzellikler içinde geçirmek gerektiğini vurguladı.

Sözlerinin devamında ATEŞ, Mübarek Muharrem Ayı dolayısıyla çocuklarımız, çocuk evlerinde aşure yaptılar, komşularına aşure ikram ettiler. Bu vesileyle çocuklarımız insanlara bolluk ve bereketin simgesi olan Muharrem Ayı'nı hatırlatmak istediler" dedi.