…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Nisan 2020, Perşembe Tokat, Türkiye

Çocuklarımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Çeşitli Etkinliklerle Kutladı


İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında kalan çocuklarımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çeşitli etkinlikler ile kutladı.

Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nın 100. Yıl dönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir gurur ve heyecanla kutladık.

Koronavirüs salgını nedeniyle ülkemiz genelinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. Yıl dönümünde düzenlenen etkinliklerin iptal edilmesiyle, koruma ve bakım altında kalan çocuklarımız evlerinden çıkmadan bir dizi etkinlikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Tokat, Turhal, Niksar Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüklerimiz ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğümüz bünyesindeki evlerimiz Türk Bayrakları ile donatılırken, çocuklarımız Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde yaşanan Milli Mücadele dönemini sahneledi.

Çocuklarımız, çeşitli oyunlar ile kendilerine armağan edilen bu bayramın tadını çıkartırken, 23 Nisanın anlam ve önemini sergileyen resim yapmayı unutmadılar.

Çocuklarımız gün boyu devam eden etkinliklerin ardından bu akşam saat 21.00’da tüm Türkiye’de hep bir ağızdan okunacak İstiklal Marşı’na eşlik ederek kutlamalarına son verecek.