…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
11 Kasım 2019, Pazartesi Tokat, Türkiye

Çocuğuma Dokunma Projesi Faaliyetleri Konulu Panel Düzenlendi


İl Müdürlüğümüze bağlı Tokat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak olduğu Erasmus+ Ana Eylem 1 Yetişkin Eğitimi Programı Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti 2018-1-TR01-KA104-052316 no’lu “Çocuğuma Dokunma!” projesinin yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında Çavuşoğlu Tower Otel’de Panel Programı düzenlenmiştir.

Panelde açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Öncelikle çocuklarımızın menfaati için yapmış olduğunuz, yapmayı planladığınız ve her türlü bilginin var olduğu internet havuzunda ailelerimize güvenli interneti kullanabilmeleri için göstermiş olduğunuz çaba için teşekkürlerimi sunuyorum.

Biliyoruz ki internet aleminde sadece zararlı içerikler yok. Son derece önemli bilgilere de ulaşabiliyoruz. Çok defa çocuklarımız ödevlerini, bizler iletişimimizi, ödemelerimizi internet üzerinden yapıyoruz. Hayatımızı kolaylaştırıyor, belki bizlere zamandan da tasarruf ettiriyor.  Ancak şöyle bir dezavantajı da oldu bizlere; artık kitaplarımızı bile internetten okuyoruz. Bizler kitap dahi okuyor olsak elimizde telefonu, tableti gören çocuklarımız onlara özeniyor, çocuklarımız telefon ve tablet istiyor. O yüzden ilk eğitim aile de başlıyor. Sonra en büyük iş siz değerli öğretmenlerimize düşüyor. Çocuklarımıza ve ailelerimize doğru internet kullanımını sizler anlatacaksınız. Rabbim sizlere kolaylıklar versin.” Dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat KÜÇÜKALİ ise projenin çok önemli ve değerli bir proje olduğunu ifade ederek, projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Panel Programının devamında izleyicilere; Proje Yürütücüsü Kenan ALAYBAY tarafından Çocuğuma dokunma! Projesinin faaliyetleri, Gaziosmanpaşa Üniv.Eğitim Fak. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölümünde görevli Doç.Dr. İbrahim ARPACI tarafından; “21.Yüzyıl Çocuğuna Dijital Rehberlik”, Arş. Görv.Tuğba KOCADAĞ tarafından  “Güvenli İnternet Kullanımı, Sanal Zorbalık”, Tokat Dr.Cevdet Aykan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastahanesinde görevli Psikolog Merve Emine GÖNEN tarafından “Sanal Ortamda Çocuk İstismarını Önleme, İstismarın boyutları, İstismar edilen Çocuğa neler yapılmalı?” ve Tokat adliyesinde görevli Cum.Savcısı Nesrin KARAKAŞ tarafından “5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve Bildirim Süreçleri”konularında bilgiler verilmiştir.Panel Programına;Aile,Çalışmave Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda çalışan meslek elamanları ile  İl Milli eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan Rehber öğretmenleri katılmıştır.