…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Kasım 2019, Salı Tokat, Türkiye

Çocuğu, Genci, Yaşlısı ve Engellisi İle Birlikte Fidanlarımızı Toprakla Buluşturduk


Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Türkiye genelinde yapılan "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Tokat’ta kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, öğrencisiyle siyasetçisiyle, engelli ile yaşlısı ile sivil toplum örgütleri bürokratlarıyla birlikte 44 bin 700 fidan toprakla buluşturuldu.

Bedestenlioğlu mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikim törenine kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında kalan çocuklarımız, huzurevinde hayatlarını devam ettiren yaşlılarımız, rehabilitasyon merkezinde yaşayan engellilerimiz ve personellerimizde katılım sağladı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Program devamında, “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" projesi kapsamında özel olarak bestelettirilen ‘Haydi Türkiye Fidan Dikmeye’ adlı marş öğrenciler ve protokol mensupları tarafından birlikte seslendirildi. 

Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU ve Tokat Milletvekili Mustafa ARSLAN’ın ardından konuşan Vali Dr. Ozan BALCI, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde Türkiye’de 11 milyon, Tokat’ta ise 5 ayrı noktada 44 bin 700 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi.

“Ağaç Demek Türkiye’nin Geleceği Demektir”

Tokat’ta kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, öğrencisiyle siyasetçisiyle, sivil toplum örgütleri bürokratlarıyla hep birlikte fidanların toprakla buluşturulduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan BALCI, “Ağaç demek vatanı, milleti, Türkiye’nin geleceğini, yarınlarını sevmek demektir. Kurduyla kuşuyla, börtüsüyle böceğiyle, havasıyla suyuyla, toprağıyla, ülkeyi sevmek, Türkiye’nin yarınlarına, geleceğine inanmaktır.” dedi. 

Türkiye’nin önünün çok açık olduğunu, Türkiye’nin her alanda büyümeye, ilerlemeye ve güçlenmeye devam ettiğini kaydeden Vali Dr. Ozan BALCI, ulaşımda, iletişimde, tarımda, eğitimde, sağlıkta ormanda hayatın her alanında büyük hamleler yapıldığını ve yapılmaya da devam edildiğini söyledi.  Vali Dr. Ozan BALCI, “Bize düşen görev de daha çok çalışmak, daha çok üretmek, hep beraber gelişime omuz vermektir. Doğayı, topraklarımızı, memleketimizi, milletimizi seviyoruz. Bu sevdayla, Türkiye’nin geleceğine olan inançla bu işlere destek veriyoruz.” diye konuştu. 

Vali Dr. Ozan Balcı, “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" projesinin Tokat’a, Türkiye’ye, milletimize hayırlı olmasını dileyerek, bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti.  

Yapılan konuşmaların ardından İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, eşi Şafak ÖZDEMİR hanımefendi ile birlikte fidanları toprakla buluşurdu ve can suyu verdi.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, yapılan etkinliğe katılım sağlayan ve fidan diken; çocuklarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz ve onlara eşlik eden personellerimize teşekkür etti.