…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Aralık 2023, Cuma Tokat, Türkiye

Beyaz Ev Projesi Tanıtımı Gerçekleştirildi


İl Müdürümüz Kıymet BOZTAŞ, İl Müdür Yardımcımız Güngör YÜCE ve Şube Müdürümüz Ali KOCA ile birlikte Valiliğimiz öncülüğünde hayata geçirilen Beyaz Ev Projesi ‘nin Tanıtımı ve İmza Protokol Töreni 'ne katıldı.
Dedeman Otel Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Vali Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, protokol mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda,İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığından Sosyolog Gülsüm islamoğlu aile içi şiddet yaşayan ailelerin bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak çocuk, mağdur ve faillerin iyileştirici politikalar ve psikolojik yardımlar ile desteklenmesinin hedeflendiği projenin sunumu yaptı.
Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliği ile ülkeye örnek model olarak uygulanacak Beyaz Ev Projesi ile Tokat Valiliğimiz himayelerinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin akademik destekleri, ilimizde bulunan kurum ve kuruluşların iş birliğiyle toplumun temel taşını oluşturan ailenin sağlıklı gelişim göstermesine engel olan sorunların belirlenmesi ve çözümün sistematik olarak sonuçlandırılması amaçlanıyor.
Programda konuşan TOGÜ Rektörü Fatih Yılmaz, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz da bu projede yer almaktan büyük onur duyduğunu söyledi.
İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden de Beyaz Ev Projesinin Tokat’a taşınmasıyla üniversite, belediye, emniyet ve jandarma, başsavcılık ayağıyla hepsinin bir arada olduğu belli bir çalışma noktasına geldiğini ifade etti.
Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, aile yapısının güçlü tutulması gerektiğini kaydederek, “Ailelerde sosyolojik, psikolojik anlamda yaşanılan travmalar olabildiğine değinerek, “Bunları çözmek, olaya, bilimsel yaklaşmakta bence ailemizi, şehirlerimizi ve bireylerimizi daha güçlü hale getirecektir işte. Bu projede böyle bir proje” diye konuştu.
Daha sonra konuşan Vali Numan Hatipoğlu’nun eşi Uzman Psikolojik Danışman Ayfer Hatipoğlu, 5 yıldır ilmek ilmek dokunan projenin toplumun kanayan yarası olan kadına şiddeti önlemek adına çıkılmış önemli bir yol olduğunu söyledi. Proje kapsamında projenin kalbi diye ifade ettiği Sarı Oda’dan bahseden Hatipoğlu, ”Başladığımız proje ile bir çok kadınımız sonraki süreçte üniversite okumaya karar verdi. Narsistik eğilimi olan eşlerinden sağlıklı bir şekilde boşanabildi. Bunun altını özellikle çiziyorum. Boşanmak her zaman olumsuz bir şey değildir. Çünkü sağlıklı bir şekilde ayrılabilmeleri bile bizim için somut ve çok önemli bir göstergeydi” diye konuştu. Ayfer Hatipoğlu, cesur bir gönüllü ekiple çalıştıklarını belirterek projeye emek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.
Vali Numan Hatipoğlu ise devlet olarak şiddete uğrayan mağdurların korunduğunu ancak eğer şiddet uygulayana dokunulmazsa ne kadar tedbir alınırsa alınsın yetersiz kalacağını ifade etti. Bu amaçla Beyaz Ev Projesinin hayata geçirildiğini belirten Vali Hatipoğlu, “Hedefimiz tarihi bağlarıyla birlikte aileyi bir bütüncül yaklaşım içerisinde korumak, geliştirmek ve bu zihniyeti değiştirmek inşallah” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından proje paydaşları Vali Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban arasında protokol imzalanarak proje pastası kesildi.