…
…
…
…
…
…
…
31 Mart 2021, Çarşamba Tokat, Türkiye

ASDEP PERSONELLERİNE ORYANTASYON EĞİTİMİ VERİLDİ


İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerimizde göreve başlayan Asdep Personellerimize oryantasyon eğitimi düzenlendi.

Aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerinin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vb.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren Sosyal Hizmet Merkezlerimizde istihdam edilen yeni ASDEP personellerine yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında ASDEP Mesleki ve Oryantasyon Eğitimi verilmiştir.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılan eğitim öncesinde personellerimize yeni görevlerinde başarılar dileyen İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Sizler Bakanlığımızın vatandaşlarımız ile doğrudan temasa geçen talep odaklı değil arz odaklı çalışan sistemin yüzlerisiniz. Bakanlığımızı temsilen gittiğiniz hanelerde giyiminiz, tavırlarınız ve güler yüzünüz ile vatandaşlarımız ile irtibata geçeceksiniz. Vatandaşlarımıza Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’un selamlarını ileterek gerekli bilgileri sistemine işleyeceksiniz. Pandemi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır Asdep Personellerimiz sahada görev alamadı. Bu süreçte Vefa ve Sosyal Destek Hızır Tokat Projelerinde ihtiyacı olan vatandaşlarımızın yardımına koşup yaralarına merhem oldular. Sizlerde önceki Asdep Personelleri ile birlikte normalleşme sürecinin ardından Covid 19 virüsüne karşı tüm tedbirleri alarak hane ziyaretlerini gerçekleştirecek ve ailelerin gerekli bilgilerini tabletleriniz aracılığı ile sisteme işleyeceksiniz. Sizler göreve yeni başladınız. Tabiki zorlandığınız zamanlar olacak bu yüzden oryantasyon eğitimi düzenlendi.  Bunun yanı sıra deneyimli Asdep Personellerimiz ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlerimiz sizlere bilgilerini paylaşacaktır. Tekrardan yeni göreviniz hayırlı olsun. “dedi.  

Eğitim, İl Müdür Yardımcımız Güngör YÜCE, Tokat Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Ali KOCA ve ASDEP Personeli Kevser GÜNGÖR ÇİMEN tarafından yapılan bilgilendirme ile devam etti.