…
…
…
…
…
13 Ocak 2020, Pazartesi Tokat, Türkiye

Almus ve Pazar İlçelerimizde Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi 2019 Yılı Değerlendirmesi Yapıldı


Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI himayesinde 02.01.2019 tarihi itibariyle başlatılan, İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi 2019 yılı değerlendirme toplantısı, Almus ve Pazar İlçelerimizde şefkat elçilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Şefkat Elçilerimiz ile Sosyal Destek Hızır Tokat Projesinin 1 yılını değerlendirmek üzere önce Almus İlçemize giden İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR ve Şube Müdürümüz Osman ERDEM, Almus Kaymakamı Emre ÇİFTCİ ile bir araya geldi.

Kaymakam ÇİFTCİ’yi makamında ziyaret eden ÖZDEMİR, öncelikle zorlu görevinde başarılar diledi.

ÖZDEMİR, proje kapsamında 2019 yılında neler yapıldığını anlatırken, 2020 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR ve Şube Müdürümüz Osman ERDEM, yapmış oldukları ziyaretin ardından Şefkat Elçileri ile biraraya gelmek üzere Almus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına geçti.

Şefkat Elçilerimizle bir araya gelen İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, “Valiliğimiz koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından Şehit Yakınları, Gaziler ve çocukları, İhtiyaç sahibi (yetimler ve öksüzler, yoksullar, yaşlılar, engelliler, engelli çocuklar, anne-babası engelli çocuklar, dul ve kimsesiz) vatandaşlarımıza, devletin şefkat elinin her zaman üzerlerinde olduğunun hissettirmek ve İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yalnız olmadıklarının bilincinde olarak; hayatlarını idame ettirmeleri, varsa ihtiyaçlarının ve sorunlarının giderilmesi için hazırlanan Sosyal Destek Hızır Tokat projesi kapsamında 1 yılda çok güzel sonuçlar elde ettik. “ dedi.

Sözlerinin devamında İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, dezavantajlı grupların kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmasını; her haneye, bireye ulaşmayı amaçladığımız proje kapsamında Almus’ta 1073 hane ziyaretinde 3183 kişiye ulaşılarak herhangi bir talebi olan vatandaşlarımızın istekleri ilgili kurumlara yönlendirildiği ifade etti.

ÖZDEMİR, “Almus ilçemizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında görev yapan aynı zamanda Şefkat Elçisi olan personellerin yapmış oldukları ziyaretlerde yaklaşık %95 oranında vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturduğu görülmüştür. Bu yüzden hepinizi tek tek tebrik ediyorum. “ dedi ve sahada karşılaşılan sorunları dinlemek üzere sözü Şefkat Elçilerine bıraktı.

Projemizin geliştirilmesi ve sorunların çözüme kavuşturulmasını kolaylaştırmak üzere yapılan istişarelerin sonunda toplantı son buldu.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR ve Şube Müdürümüz Osman ERDEM’in bir sonraki durağı Pazar oldu.

ÖZDEMİR ve ERDEM, Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi kapsamında Pazar ilçemizde 2019 yılındaki çalışmaları değerlendirmek ve 2020 yılında hedeflenen çalışmaları istişare etmek üzere Pazar Kaymakamı Sinan KORKMAZ’ı makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyaretin ardından İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR ve Şube Müdürümüz Osman ERDEM, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında görev yapan Şefkat Elçilerimiz ile biraraya geldi.

Pazar İlçemizde yapılan çalışmaların istatistiklerini Şefkat Elçileri ile paylaşan ÖZDEMİR, “Şefkat Elçisi olarak 2019 yılı içinde 1034 aile ziyareti gerçekleştirerek 3561 şahsa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt SELÇUK’un, Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’nın ve bizlerin selamlarını ilettiniz ve ihtiyaçları karşılama noktasında gayret gösterdiniz. Görüyoruz ki bu ziyaretlerde %97 gibi bir oranda vatandaşımızın sorunları çözüme kavuşturulmuş. İstatistiklere baktığımızda yılmadan, her ay aynı gayreti göstererek hatta çoğu kez bir önceki ayda yapmış olduğunuz ziyaretten daha fazla ziyaret gerçekleştirerek daha fazla vatandaşımızın yüreğine dokundunuz. Onları dertlerine derman yaralarına merhem oldunuz. İnşallah Rabbim yaptığınız bu işlerin karşılığını ahirette sizlere verir. “ diyerek sözlerine son verdi.

Yapılan ziyaretler, çözüme kavuşan sorunlar, görüşülen kişi sayılarının üzerinden yapılan değerlendirmelerin ardından projenin geliştirilmesi ve işleyişin kolaylaştırılması için istişarelerde bulunuldu.

Toplantı karşılıklı soru-cevap, sorun ve çözüm önerilerinin görüşülmesinin ardından son buldu.