…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
28 Ekim 2019, Pazartesi Tokat, Türkiye

Aile Eğitim Programı (AEP) Eğitici Eğitimi 18-25 Eylül Tarihleri Arasında Gerçekleştirildi.


3. ve 4. AEP Eğitici Eğitimleri, 14-25 Eylül tarihleri arasında 2 grup halinde toplamda 55 kursiyerin katılımı ile gerçekleştirildi.

AEP Eğitici Eğitimleri 18.10.2019 tarihinde gerçekleştirilen açılış töreni ile başlatıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müdürümüz “Aile tarihsel ve toplumsal bilincin aktarılmasında birey ve toplum arasında bir köprüdür. Son yıllarda yaşanan hızlı toplumsal değişim ile birlikte aile kurumunun güçlendirilmesi için bir takım destek ve yardım mekanizmaları önem kazanmıştır. Bakanlığımız tarafından “Eğitim ailede başlar.” ilkesinden hareketle aileyi koruyan, ailenin huzur ve refahını geliştirmeyi amaçlayan bir perspektifle hazırlanan ve uygulanan Aile Eğitim Programı, toplumun dikkatinin ailenin önemine çekilmesine, aile bireylerinin karşılaştıkları sorunları en aza indirebilmelerine ve aile odağında çözülmesine yardımcı olmaktadır. Aile Eğitim Programı ülkemiz için önemli bir kazanımdır. Bu programla;  ailelerin sorun çözme kapasitelerini artırmaya yönelik koruyucu ve önleyici bir sosyal politika hedefi olan Aile Eğitim Programı’nın daha fazla aileye ulaşması ve yaygınlaştırılması amaçlanmıştır” dedi.

AEP Eğitici Eğitimi programı kapsamında her bir gruba 5 gün süreyle aile yaşamı için temel sayılan “Aile Eğitimi ve İletişimi”, “Hukuk”, “İktisat”, “Medya” ve “Sağlık” alanlarında eğitimler verildi. AEP Eğitici Eğitimine; İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlardan 55 meslek elamanı katılım sağladı.

25.10.2019 tarihinde gerçekleştirilen kapanış töreninde, Aile Eğitim Programı Eğitici Eğitimleri’ne katkı sağlayan eğiticilerimize ve katılımcılara teşekkür eden İl Müdürümüz, eğiticilerimize plaket ve teşekkür belgesi, katılımcılarımıza ise katılım belgesi takdim etti.