…
…
…
06 Ocak 2021, Çarşamba Tokat, Türkiye

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, Video Konferans Sistemiyle “Kadın Kooperatifi Temsilcileriyle” Buluştu


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında, Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan 8 İlin Valileri, İl Müdürleri ve illerde faaliyet gösteren kadın kooperatifinin temsilcilerinin katılımıyla “Kadın Kooperatifleri Doğu Karadeniz Buluşması” toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı video konferans yöntemiyle yapılırken, toplantıya ilimiz adına Ak Parti Tokat Milletvekili Av. Mustafa ARSLAN, Valimiz Dr. Ozan BALCI, ilimizde faaliyetlerini sürdüren Emirseyitli Rençber ve Zanaatkar Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Koop. Başkanı Gülşen BEKGÖZ, Yeşilırmak Havzası Hanımeli İnsiyatifi Çevre ve Kültür İşletmeleri Koop. Başkanı Amine SÜMBÜL, Turhal Birlik Kadın Girişimi ve İşletme Koop. Başkanı Mehtap YANIKDEMİR, yanı sıra İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, Kadın Hizmetlerinden Sorumlu İl Müdür Yardımcımız Osman ERDEM, Ticaret İl Müdürü Ali Osman SAKAR ile İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Halil İbrahim SEVER katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakanımız Zehra Zümrüt SELÇUK,  kadın kooperatiflerinin gelişmesinde bakanlıklar arası yürütülen projeleri katılımcılar ile paylaştı.

Öncelikle ilimiz özelinde Ak Parti Tokat Milletvekili Av. Mustafa ARSLAN, ilimiz genelinde faaliyet gösteren Kadın Kooperatiflerimiz hakkında bilgilendirme yaparken konuşmasına şu sözlerle devam etti. Milletvekili ARSLAN, “Kadın kooperatifleri kadınların birliğini, beraberliğini, üretkenliğini anlatan ve topluma bir anlamda hem kadınların hem de geleceğe yönelik ekonomik refah seviyelerini yükselterek ilerleten bir kuruluştur. Kadın kooperatiflerinden büyük bir beklenti içerisindeyiz. Hem üreten hem ekonomiye katkı sağlayan hem de ülkenin büyümesi için kadınlara ciddi anlamda büyük görev düşüyor. İnşallah başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve işbirliği içinde Bakanlıklarımızın destekleri ile iş gücüne katılan kadın sayısını artıracağız, bizlerde iller özelinde bu çalışmalara destek olmak için var gücümüz ile çalışacağız. “diyerek konuşmasına son verdi.

Toplantı devamında Valimiz Dr. Ozan BALCI ise kadın kooperatiflerinin son 2 yılda verilen destekler ile artış gösterdiğini ifade etti.

Vali BALCI, “ilimizde 2019 yılı öncesinde 2 adet kadın kooperatifi varken, 2019 yılında 1 adet daha kuruldu. 2020 yılı içinde ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğünün işbirliği, destekleri ile 15’e çıkmıştır. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artacak ve ülkemizin her şehrinde olduğu gibi Tokat’ımızda da kadının iş hayatına katkıları artacaktır. “Kadının Gücü, Tokat’ın Gücü Projesi” adıyla ilimizde kurulan 15 Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifine yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna ve Ticaret Bakanlığına sunulan proje başvuruları olumlu sonuçlanmaya devam etmektedir. Projeler ile yaklaşık 6 Milyon TL tutarında bir yatırımın etap etap hayata geçirilmesi hedeflenmektedir. “Kadının Gücü, Tokat’ın Gücü Projeleri ile ilimizde her bir kooperatife Kooperatifçilik / Stratejik Planlama ve İletişim / Finansal Yönetim ve Muhasebe / Pazarlama ve Markalaşma / E-Ticarete Giriş ve Mikro İhracat / Güvenli Gıda Üretim Teknikleri eğitimleri verilmesinin yanı sıra kooperatiflerin atölyeleri için ihtiyaç duydukları makine ekipmanlarda temin edilecektir. “diyerek sözü Emirseyitli Rençber ve Zanaatkar Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Koop. Başkanı Gülşen BEKGÖZ’e bıraktı.

Tokat’taki tüm kadın kooperatifleri adına konuşmasını yapan BEKGÖZ, “Bundan tam 1,5 yıl önce Emirseyit Beldemizde biz Emirseyitli kadınlar olarak Sayın Valimizi ve değerli misafirlerini beldemizde ağırlarken kendisinin kadınlara verdiği değere ve öneme bağ bozumunda şahit olduk. Kadınlara vermiş olduğu değer 1 yıl içerisinde tüm ilçelere yayıldı. İlimizde 2019 yılına kadar 2 kadın kooperatifi varken; 2019 yılında 1 kadın  kooperatifi, 2020 yılında 12 kadın kooperatifi kurularak 15 kadın kooperatifi olarak bugün burada bulunmaktayız.

Bizler, Tokat Kadın Kooperatifçileri olarak siz büyüklerimizin desteği ile bahsettiğim projeler ve gerçekleştireceğimiz projelerle daha da büyüyeceğiz, daha çok üreteceğiz ve ürünlerimizi pazarlayacağız. “ diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantı, diğer doğu karadeniz şehirlerinin sunumları ile devam etti ve sonlandırıldı.