…
…
…
…
…
…
04 Aralık 2020, Cuma Tokat, Türkiye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Münasebetiyle Akülü ve Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı


3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Valiliğimiz bünyesinde başlatılan Sosyal Destek Hızır Tokat Projesi kapsamında 20 akülü, 25 adette manuel tekerlik sandalye teslimi yapıldı.

4 Aralık 2020 tarihinde saat 13.00’da Cumhuriyet Meydanında yapılan temsili hediye töreninde; Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’nın yanı sıra Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürü Mahmut ÖZDEMİR hazır bulundu.

Koronavirüse karşı tedbirler alınarak yapılan programda ilçelerimizde ikamet eden engellilerimize verilmek üzere akülü araçlar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerimize teslim edildi.

Yapılan dağıtım programında 20 akülü ve 25 manuel tekerlekli sandalye teslim edilirken, Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI önderliğinde başlatılan Sosyal Destek Hızır Projesi hayata geçirilmesi ile birlikte günümüze kadar engelli vatandaşlarımıza toplamda 47 akülü, 90 adette manuel tekerlekli sandalye teslimi yapıldı.

Dağıtım programının ardından Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, engelli vatandaşlarımıza ihtiyaç duyulduğu takdirde tekrardan akülü veya manuel tekerlekli sandalye temin edilebileceğini ayrıca diğer ihtiyaçları içinde her zaman kapılarının açık olduğunu ifade etti. Vali BALCI, tüm bunların yanı sıra engelli vatandaşlarımıza bir müjde daha verdi.

Tokat Merkez Dedeli Köyü mevkiinde yaklaşık 53 dönüm arazinin imara açılma işleminin yapıldığını, 2021 yılı Nisan-Mayıs aylarında engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmet verecek olan Aktif Yaşam Merkezi, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ve Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünün içerisinde bulunan kompleksin temelinin atılacağını bildirdi.

Sözlerinin devamında Vali BALCI, Tokat Belediyesi iş birliğinde yapılacak olan bu kompleksimizin içinde yüzme havuzu, kapalı-açık spor salonları (basketbol, voleybol, çim halı saha) kütüphanelerin, caminin ve yürüyüş yollarının olacağı Türkiye’ye örnek bir kompleks olacağının bilgisini verdi. BALCI, “Bu çalışmalarımız siz değerli engellilerimize ve Tokat’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yine Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, engelli çocuklarımıza yönelik Özel Eğitim Okulu, Özel Eğitim Uygulama Okulu, Erbaa Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Özel Eğitim Meslek Okulunun yapımı için gerekli çalışmaların başlatıldığı bilgisini verdi.

Tokat Valiliği ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak engellilerimizin her daim yanlarında olduğumuzu bildirerek tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı.