…
…
24 Aralık 2019, Salı Tokat, Türkiye

2019 Yılı 6. Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi


2019 yılı içerisinde altıncısı icra edilen Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Valilik Toplantı salonunda Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI başkanlığında gerçekleştirildi.

23.12.2019 tarihinde saat 14.00'da yapılan toplantıya Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI ve İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in yanı sıra Belediye Başkanı Sayın Eyüp EROĞLU, ilçe kaymakamları, kurulun daimi üyeleri ve İl Müdürlüğümüz çocuk hizmetleri birimi çalışanları katılıdı.

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in selamlama ve açılış konuşması ile başlayan toplantıda sunumlarını yapmak üzere İl Müdür Yardımcımız Sayın Güngör YÜCE söz almış ve 2019 yılı içerisinde yapılan Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplantılarında alınan kararlar ve bu kararlar üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapmıştır.

Sunumlarının devamında YÜCE, Müdürlüğümüzde çocuk hizmetlerini ilgilendiren alanlara yönelik istatiksel veriler sunmuş, son olarak ta İl Müdürlüğümüzce çocuk hizmetleri alanında yürütülen projeleri görselleri ile birlikte katılımcılara aktarmıştır.  

İl Müdür Yardımcımız Güngör YÜCE, sunumlarının ardından sözü İl Müdürlüğümüzde Çocuk Gelişimci olarak görev yapan Nurten ÜNLÜ ÖNER’e bırakmıştır. Çocuk Gelişimci ÖNER ise koruyucu ve evlat edinme konularında katılımcılarımızı bilgilendirmiştir.

Sunumların bitmesiyle birlikte Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI çocuk koruma koordinasyon kurulu toplantılarının önemine değinerek tüm kaymakamların konuya hassasiyetle yaklaşmasını istedi.

“Çocuklarımızın Her Zaman Yanlarındayız”

Milli Eğitim Müdürlüğünce kendilerine bağlı okullarda çalışan personellerine ve velilere uygulanacak olan Çocuğuma Dokunma projesinin tüm Tokat’ta uygulanacağını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “ Çocuklarımızı önemsiyorum. Okul servisleri ve taşımalı öğrencilerimizin yemekleri denetlensin. Çocukların göz, kulak, ortopedik taramaları ve un, tuz ve şekeri dengeli kullanımları konusunda çalışmaların takipçisi olacağım. Güzel işler yapılıyor. Bu güzel işleri yapmaya devam edeceğiz. Bir çocuğumuzun bir sorununu, sıkıntısını çözmek bile bizim için çok önemli.” dedi.

 Çocuklara sahip çıkılmasını önemsediğini kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Devletimiz güzel işler yapıyor. Bu işlerin aksamadan yürütülmesini önemsiyorum.” dedi. Engelli çocukları, anne ve babası kronik hasta olan çocukları, şehit ve gazi ailelerinin çocuklarını, yetim ve öksüz çocukları titizlikle takip edilmesini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, ihtiyaç ve taleplerinin tespit edilip, ihtiyaçlarının giderilmesini istedi.

Çocuk evlerinde ve çocuk sitelerinde kalan çocukların Spor Tokat ve Kitap Tokat projeleri kapsamında yürütülen çalışmalara etkin katılımlarını önemsediğini vurgulayan Vali Dr. Ozan Balcı, “Alacağımız kararlar birçok insanın hayatını ilgilendiriyor. Yapacağımız işlerle onların hayatlarına dokunmamız lazım.” dedi.

Toplantı, karşılıklı soru-cevapların ardından son buldu.