…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2019, Perşembe Tokat, Türkiye

19 Eylül Gaziler Günü Münasebetiyle Yemek Programı Düzenlendi


19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle ilimiz merkezinde ikamet eden gazilerimizle ve şehit ailelerimizle biraraya geldik.

Gazi ve Şehit aileleri onuruna düzenlenen yemeğe Vali Dr. Ozan BALCI’nın yanı sıra Tokat Milletvekili Av. Mustafa ARSLAN, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ayhan OCAK, Belediye Başkanı Vekili Mustafa BANDIRMALI, İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU, İl Jandarma Komutanı Murat KINAY, İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Tokat Şube Başkanı İbrahim GÜLEÇ, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tokat Şube Başkanı Bilal ÖZMEN, gaziler, gazi yakınları ve şehit aileleri katıldı.

Programda yemek öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak, tüm şehitlerin ruhuna dualar edildi.

 Şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Dr. Ozan BALCI, devletin tüm kurumlarının şehit aileleri ve gazilerin hayatlarını kolaylaştırmak için hazır olduğunu söyledi.

 “Türk Milleti Kahraman, Vatansever ve Fedakardır”

Şehit ve gazilerin haklarının ödenemeyeceğini, milli birlik ve beraberliğin esasının ise milli duygular olduğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı, ”Cumhuriyetimizin kurucusu Türk milletinin yetiştirdiği kahramanlardan biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesinden sonra Gazilik unvanı ve Mareşallık rütbesi verilmesinin yıldönümü Gaziler Günü dolayısıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Türk vatanperverliğini, cesaretini, kahramanlığının timsali olan gazilerimizle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Türkiye’de vatanı, bayrağı ve namusu için gözünü kırmadan canını verebilecek kapasitede insanları vardır. Bu kahramanlıklarıyla Türk devleti Dünya’nın sayılı devletlerindendir. Şehitlik gazilik bizim dinimizde baş tacı olan bir mertebedir. Elbette ateş düştüğü yeri yakıyor ama şehitlerimiz bizim ortak acılarımızdır. Sizin acılarınız, sıkıntılarınız bizim yüreğimizdedir. Çiftçilerimiz, sanayicimiz işlerini yapabiliyorsa canını feda eden şehitlerimiz, elini ayağını uzuvlarını kaybeden gazilerimiz sayesindedir. Bende devletimizin, Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olarak gazilerimize, şehitlerimize ve onların yakınlarına şükran borcumuz olduğunu ifade etmek isterim.” dedi.

“Şehit Ailelerimize ve Gazilerimize Büyük Bir Minnet Borcumuz Var”

 Şehitleri rahmet ve minnetle yad eden, gazilere ise sağlıklı uzun ömür dileyen Vali Dr. Ozan Balcı, ”Bayrağımız dalgalanıyorsa, ezanımız okunuyorsa, hür ve bağımsız bir şekilde yaşıyorsak bu topraklarda onların sayesindedir. Borcumuz çoktur. Şehit ve gazi ailelerimizle biz bir bütünüz, bir aileyiz. Türk milleti aynı zamanda kahraman bir millettir. Devlet ve millet tehlikeye düştüğü zaman birbirine kenetlenir. Her cephede kahramanlık destanı yazmıştır. Milletimiz yakın zamanda Afrin’de, 15 Temmuz’da mücadele etmiştir. Büyük bir millet olmak böyle bir şey. Orta acılarımıza, kültürlerimize sahip çıkacağız hem de gelecekte beraber yaşama ihtiyacımızı ortaya koyacağız. Türk milleti çelik gibi bir iradesi olan millettir. Tokat’ta 15’liler, Gazi Osman Paşa gibi kahramanlar çıkarmıştır. Tokat, kahraman ve vatansever insanların yaşadığı bölgelerden biridir. Tokatlı hemşehrilerimize hizmet etmekten onur ve gurur duyduğumu belirtmek isterim. Kalbi güzel insanların yaşadığı, köklü bir kültüre sahip Tokat’ta hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Bu günler Türk milletinin birliğine beraberliğine, bizim birbirimizi daha çok sevmemize ve Türkiye’nin geleceğine, yükselmesine katkı sağlasın. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Türk milleti hayatın her alanında ulaşımdan, iletişime, eğitimden, sağlığına 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hazırlanıyor. Türkiye’nin önü çok açık. Buna canı gönülden inanıyorum. Gelecek kuşaklarımıza omuz vereceğiz. Tokat’ımızı milletvekillerimiz, siyasilerimiz, çiftçilerimizle, bürokratlarınızla geleceğe hazırlıyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Türk devleti ve milleti adına gazilerimize ve şehit ailelerimize fedakarlıkları ve kahramanlıklarından dolayı şükran duyduğumu belirtmek istiyorum.” dedi.

 Şehit Ailelerine ve Gazilere yemek programına katılmaları nedeniyle teşekkür eden Vali Dr. Ozan Balcı, kapısının her zaman Şehit aileleri ve Gazilere açık olduğunu belirterek, birlik ve beraberliğin daim olması temennilerinde bulundu.