…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Mart 2021, Cuma Tokat, Türkiye

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde Bir Dizi Etkinlik Düzenlendi


18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde, Valiliğimiz önderliğinde kamu kurum ve kuruluşlarımızın katkıları ile bir dizi etkinlik düzenlendi.

18 Mart etkinlikleri Erenler Şehitliğinde başlarken, Alipaşa caminde şehitlerimiz için Mevlidi Şerif okutuldu.

Programlarımız, şehit yakınlarımız ve gazilerimize Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI’nın Devlet Övünç Madalyası ve Beratını tevdi etmesiyle devam etti.

ŞEHİTLERİMİZ KABİRLERİ BAŞINDA ANILDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Erenler Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Törende Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, Garnizon Komutanı Ayhan OCAK, Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tokat Şube Başkanı İbrahim GÜLEÇ, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim DEMİREL Şehitler Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehit kabirleri ziyaret edilerek, karanfil bırakıldı. Kur'an-ı Kerim okunarak, İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU tarafından dua edildi.

 Törende Şeref Defterini imzalayan Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, “Vatanını canı pahasına koruyan ecdadımızı rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun.” dedi.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİD PROGRAMI DÜZENLENDİ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde,  şehitlerimiz için Alipaşa caminde Mevlidi Şerif okutularak, dualar edildi.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİMİZE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERATI TEVCİH EDİLDİ

81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih töreni kapsamında İlimizdeki şehit yakınlarına ve gazilere madalyalarını ve nişanlarını tevdi etti.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törende Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Şehit Kadir YILDIRIM’ın babası Mahmut YILDIRIM, şehit Bünyamin DUYMAZ’ın eşi Hatice DUYMAZ, Gazi Muhammed ÇEÇEN, Gazi Sefa DEHŞET, Gazi Nurullah CİCİ, Gazi Sadık KUCUR, Gazi Raif AY’a Devlet Övünç Madalyası ve Beratları Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI tarafından tevdi edildi.

Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreninde yaptığı konuşmada şehit yakınları ve gazilerin ülkemizin ve milletimizin baş tacı olduğunu söyledi.

Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, “Şehitlerimiz, bizler sokakta caddede rahat yaşayalım, evimizde rahat yatalım, işimizde tarlada rahat çalışalım diye canlarını kanlarını seve seve bu topraklar için verdiler. Bizler bugün huzur ve refah içerisinde özgürce yaşıyorsak, bunu devlet olarak millet olarak şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onlar bizim kahramanlarımız. Bizi millet yapan değerlerimiz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Onları her zaman önemsiyoruz. Dertleri derdimizdir. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizle biz bir bütünüz. Onları baş tacı etmek millet olmanın gereğidir. Onlara saygı ve ihtimam göstermek milleti millet yapan bir borç. Bugün burada Sayın Cumhurbaşkanımız adına devlet övünç madalyası ve beratını kahramanlıklarının, fedakarlıklarının nişanesi olarak devlet ve millet adına takdim ediyoruz. Her zaman yanınızdayız, yakınınızdayız.” diye konuştu.