…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Temmuz 2020, Cuma Tokat, Türkiye

15 TEMMUZDA TOKAT “TEK YÜREK” OLDU


FETÖ terör örgütünün ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kastettiği ancak milletimizin göğsünü siper etmesiyle savuşturduğu hain darbe girişiminin 4. Yılında Tokat yine aynı ruh ile meydanlardaydı.

15 Temmuz tarihinin ülkemizde Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanması nedeniyle Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, İl Müdürlüğümüz ve diğer kamu kurumların birlikteliği ile bir dizi etkinlik düzenlendi.

15 TEMMUZ RESİM VE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Hazırlanan programlar kapsamında Sayın Valimiz Dr. Ozan BALCI ve kamu kurum/kuruluş idarecileri, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat Gençlik Merkezi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen resim ve fotoğraf sergisini gezdi.

Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, resim ve fotoğraf sergisini gezen çocuklara kitap hediye ederek bir süre sohbet etti.

15 TEMMUZ GAZİLERİ HASAN YAŞAR VE HASAN SARMAN ZİYARET EDİLDİ

15 Temmuz Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz gazisi Hasan YAŞAR ve Hasan SARMAN’ı ziyaret edildi.

15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın çağrısı üzerine sokağa çıkarak, İstanbul’da gazi olan Hasan YAŞAR ve Hasan SARMAN’ı ayrı ayrı evlerinde ziyaret eden Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, “Gazilerimiz ve şehitlerimiz, hiçbir çıkar gözetmeksizin devletimiz, milletimiz, ezanımız, bağımsızlığımız, birlik ve beraberliğimiz için fedakarca mücadele eden insanlarımız. Bu uğurda şehit olanlara rahmet diliyorum. Gazilerimize minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Gazilerimiz, şehitlerimiz ve aileleri bizim baş tacımız.” dedi.

Ziyarette 15 Temmuz gazileri Hasan Yaşar ve Hasan Sarman 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşadıklarını anlattılar.

ALİPAŞA CAMİNDE MEVLİD PROGRAMI DÜZENLENDİ

Ali Paşa Camiinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlid okutuldu.

Alipaşa Cami girişince kurumumuz personellerince vatandaşlarımıza mevlid şekeri ve gül suyu ikram edildi.

15 Temmuz şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizin için okunan mevlid programı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti, şehitlerimiz, gazilerimiz, vatan ve milletimizin birliği için yapılan dua ile son buldu.

TOKAT ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlileri kapsamında Tokat Erenler Mezarlığında Şehitlik ziyaret edildi.

Valiliğimiz tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında organize edilen programda Vali Dr. Ozan Balcı ve beraberindekiler şehit kabirlerini tek tek ziyaret ederek, kabirlere karanfil bıraktılar.

Program, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehirlerimizin ruhuna dua etmesi ile son buldu.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanında program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarı üyelerinin müzik dinletisi ile devam etti.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ulusa seslenişinin ardından 15 Temmuz gecesinde yaşanılan videolar sunuldu.

Spor Tokat Projesi kapsamında atletizm ekibinin 2500 metre koşarak getirdiği sancak, Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI‘ya teslim edildi. 

Program İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik Öğretmenlerinin Tek Yürek müzik dinletisi ile devam etti.

Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU’nun ardından konuşan Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi bir destan yazdığını söyledi.

Vali Dr. Ozan BALCI, “Bugün biz Demokrasi ve Milli birlik günü için bir araya geldik. Zamanı geriye sardığımızda bundan 4 yıl önce bir 15 Temmuz gecesi hain terör örgütü devletimize milletimize kastetmek istedi. Bayrağımıza vatanımıza kast etmek istedi. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk Milleti doğulusuyla batılısıyla, kuzeylisiyle güneylisiyle, kadınıyla erkeğiyle, bir büyük mücadele vererek destan yazdı. Canı kanı pahasına yazdı. Şehitler verdi gaziler verdi. Tarlada çiftçimiz çalışıyorsa, fabrikada işçimiz çalışıyorsa, biz sokaklarda hür ve özgür bir şekilde dolaşıyorsak bunu başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize, gazilerimize ve onların fedakar ailelerine borçluyuz. Gerçekten destan yazmışlardır, büyük bir mücadele örneği vermişlerdir.

15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminden çıkarmamız gereken dersler var. Türk milleti liderine inandığı ve güvendiği zaman yapamayacağı hiçbir şey yok. Devleti, milleti, bayrağı özgürlüğü istikbali için, Türk Milleti özgürlüğünü bağımsızlığını gerçekten çok seviyor. Kast etmek isteyenlere karşı da gerekse kanıyla fedakarlıktan çekinmeyeceğini de göstermiştir. Türk milleti aynı zamanda da büyük bir millet olduğunu göstermiştir. Darbe oldu ama pirincin içerisinden taşı eler gibi kahraman silahlı kuvvetlerimiz içerisinden de hainleri ayıkladı. Milletin bağrından çıkan ordusuna da sahip çıktı. Şuanda polisimizle beraber hem yurtdışında hem de yurtiçinde ülkemizin birliği, bağımsızlığı için fedakarca çalışıyor, mücadele ediyor. Türk milleti neyi gösterdi ve neyi kanıtladı; bir ve beraber olduğu zaman üstesinden gelemeyeceği hiçbir mesele olmadığını gösterdi. Bu darbe girişiminden bir şey daha öğrenmiş olduk; Türk milleti asırlardan beri akan bir birikime sahip. İlimiyle irfanıyla ben buna derin millet bilinci ve aklı diyorum. Türk milleti ve devletin bütün kurumları 83 milyonun hepsine ait devletin bütün kurumlarının hiçbir gruba örgüte yapıya ait olmayacağını kanıtladı. Bu da Türk milletinin büyük bir millet olduğunun göstergesi. Mensup olmaktan gurur duyduğumuz Türk milleti bunların hepsini kanıtladı. Türk milleti bir de şunu kanıtladı; bu coğrafya bin yıldır Müslüman Türk coğrafyası olarak devam ediyor. İnşallah kıyamete kadar da canları ve kanları pahasına milletimiz aynen bu şekilde devam ettirecek. Türk milleti neyi kanıtladı; demokrasiye ve milli iradeye ne kadar bağlı olduğunu kanıtladı. Demokrasi ve milli iradeye kast etmek isteyenlere karşı canı pahasına mücadele edeceğini gösterdi. Bunun dışında Türk milleti bir umut oldu, direniş gösterdi ve bizim geleceğe daha umutlu bakmamızı sağladı. Sayın Cumhurbaşkanımız 2023 hedefleri doğrultusunda giderken Cumhuriyetimiz 100. kuruluş yıldönümü 2053-2071 inşallah hep beraber birbirimizi sevdikçe sarıp sarmaladıkça, içerdeki ayrılıkları unuttuğumuz sürece, birbirimize daha çok kıymet ve değer verdiğimiz sürece bu ülke değil, bu coğrafyanın yıldızı, güneşi gibi parlayacak. Bunu Türk milleti bize göstermiş oldu. Allah inşallah bu günleri bize bir daha göstermesin. Biz birlik ve beraberliğimize sahip çıktığımız, devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıktığımız sürece, ay yıldızlı bayrağımızın altında hep beraber oturacağız, yaşayacağız, üreteceğiz ve paylaşacağız. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Birliğimizi beraberliğimizi daim etsin.  Türkiye bir elmas gibi parlayacak. Ulaşımdan iletişime, enerjiden tarıma, hayatın ve yaşamın her alanında dev adımlar atacak Kafkasya’nın, Ortadoğunun, Balkanların ve bu coğrafyadaki bütün insanların yıldızı ve umudu olacak. “dedi.

Kasidelerin, ilahilerin okunup duaların edildiği program salaların okunması ile son buldu.