…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Temmuz 2019, Cuma Tokat, Türkiye

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Tokat “Tek Yürek” Oldu


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Cumhuriyet Meydanı'nda Valiliğimizde mevcut 'Tek Yürek' programı gerçekleştirildi.
Programa Vali Dr. Ozan Balcı, 48. Piyade ve Garnizon Komutanı Rıfat Dönel, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Müftüsü Ömer Faruk Bilgili protokol mensupları, sivil toplum kuruluşları kuruluyor, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, 15 Temmuz 2016 günü hain darbe girişiminde yaşananlar sinevizyonla sunuldu.  Şiirler ve marşlar okunarak o gece yaşanan kahramanlık öyküleri programa katılanlara anlatılırken, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanındaki halka hitabı programda canlı olarak izlendi.
Programda Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun ardından konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 
Vali Dr. Ozan Balcı, “Bugün Demokrasi ve Milli Birlik Günü” için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bundan 3 yıl önce 15 Temmuz 2016 yılında devletimizin ve milletimizin varlığına, birliğine, istiklalimizin ve istikbalimize, geleceğimize kast etmek isteyen hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimine karşı büyük Türk milletinin şanlı direnişini, cesaretini fedakârlığını ve o gün yaşananları hatırlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ben öncelikle o darbeyi başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinin direnişi Türk Silahlı Kuvvetlerin içindeki vatansever askerlerin kahramanca mücadelesi ve hepsinden önemlisi büyük Türk milletinin fedakârlığı, cesareti ve şehit, gazi olma pahasına bertaraf ettik. Öncelikle 15 Temmuz gecesi devletimiz ve milletimizin varlığına yapılan kastı bertaraf etmek için canlarını veren 251 şehidimizi minnet ve şükranla anıyorum. Allah rahmet eylesin, ruhları şad olsun. 2196 gazimiz var. Onlarda fedakârca mücadele edip, uzuvlarını kaybettiler. Hepsini minnetle anmak istiyorum Bazen düşünüyorum da ancak bunu Türk milleti yapabilir.“ dedi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Taraflarının Zaferidir
Liderinin etrafında kenetlenmek, devletin ve milletinin bekası tehlikeye düştüğü zaman canı pahasına mücadele etmeyi ancak büyük milletlerin, Türk milletinin yapabildiğini kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı,  bunun milletimizin ne kadar büyük bir millet ve devlet olduğunu gösterdiğini ifade etti. 2000 yıllık tarih sahnesinde her ne kadar devletlerin adı değişse bile milletin Türk milleti olduğuna dikkat çeken Vali Dr. Ozan Balcı, şunları ifade etti. “Milletimizin devlet ve millet sevgisi bir kez daha kendisini belli etmiştir. 15 Temmuz esasında demokrasi ve milli irade taraflarının zaferidir. Türk milleti ben demokrasiyi içselleştirdim ve büyük bir milletim diyerek, hakkına, hürriyetine sahip çıkıp, demokrasisine kast etmek isteyenlere karşı büyük bir direniş göstermiştir. 15 Temmuz devletimiz ve milletimizin varlığı, geleceği tehlikeye girdiği zaman insanlarımızın doğulusuyla, batılısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle aynen İstiklal Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi bir ve beraber olması demek. Devlet ve millet için kenetlenmesi demektir. 15 Temmuz milli birlik ve beraberlik olunca konu nasıl milletimizin nasıl bir bütün olduğunun adıdır. 15 Temmuz Türk milletinin ananesine, geleneklerine bağlılığı ile devlet içinde örgütlenip gizli bir şeyler gütmek, devleti ele geçirmek isteyen yapılara karşı, hain fetö terör örgütüne karşı birlik içinde ve fedakârca mücadelesi demek. Türk milleti şunu haykırmıştır. Bu devlet 82 milyonun devletidir. Türk milletinin geleneğine, örfüne, âdetine, anlayışına kast etmek isteyenlere karşı attığı şamar demektir. Eğer sen devleti ele geçirmek için gizli planlar yaparsan FETÖ terör örgütü gibi hain darbeye karşı milletimiz kimsenin yanına bırakmamıştır. Tarihimizde de bunun bir sürü örneği var zaten. 15 Temmuz’da biz büyük bir travma yaşadık.  15 Temmuz Türk milletinin, ailesinin omurgasına vurulan büyük bir darbedir. Ama bu kadar büyük bir millet ve devlet 3 yıl içerisinde derlenip toplandı ve amaçlarından sapmadan sağlam adımlar atıyor. Bu coğrafya da eli yüzü düzgün, en parlak ve gelecek vaad eden ülke Türkiye’dir. Atalarımızdan öğrendiğimiz gibi kıyamete kadar ülkemize sahip çıkacağız. Gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakacağız. İnşallah önümüzdeki dönemlerde ülkemiz bu coğrafyanın parlayan bir yıldızı olacak. Devlet için, milletimiz, istiklalimiz ve gelecek kuşaklarımız için 15 Temmuz’da şehit ve gazi olanların aziz hatıraları için yılmadan, yorulmadan, yeter demeden, pes etmeden, aşkla, şevkle, büyük Türkiye için çalışmamız lazım. İnşallah çalışmaya devam edeceğiz. Allah bir daha devlet ve milletimize bir daha böyle bir travma yaşatmasın. Ben bir kez daha şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum.“
Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren Çocuk Evleri Kordinasyon Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kalan çocuklarımıza hediyeleri Vali Dr. Ozan Balcı tarafından takdim edildi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından yapılan dua sonrasında Ali Paşa Camii'nden 00.13'te sela okundu. Edilen dua ve okunan sela etkinlikleri ile birlikte program sona erdi.