…
…
…
…
…
…
…
16 Temmuz 2019, Salı Tokat, Türkiye

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Kapsamında ‘Demokrasi ve Milli İrade’ Paneli Düzenlendi


İl Müdürümüz Mahmut Özdemir, Valiliğimiz koordinesinde İl Müftülüğü ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin işbirliği ile düzenlenen Demokrasi ve Milli İrade paneline katıldı.
26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen panele Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra Milletvekili Av. Mustafa Arslan, Milletvekili Yusuf Beyazıt, Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı Rıfat Dönel, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hiday Arıkan, il protokolü ve davetliler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizin aziz ruhuna Kuran Tilaveti ve Dualar okundu.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün anısına hazırlanan film gösteriminin ardından İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik moderatörlüğünde  Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Pak ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Okudan’ın sunumunu yaptığı ‘Demokrasi ve Milli İrade’ isimli panele geçildi.
Panel sonrası İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin konuşmasının ardından konuşmasını gerçekleştiren Vali Dr. Ozan Balcı, 15 Temmuz’da milletimizin ortaya koyduğu iradenin, birlik ve beraberliğin bozulmaması temennisinde bulundu.
“ Türkiye, Gelecek Vadeden En Güzel Ülkelerinden Birisi”
15 Temmuz hain FETÖ darbesi dolayısıyla devleti ve milleti için gözünü kırpmadan canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi yad etmek için bir araya geldiklerini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Memleket ve millet için canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, onların hatıralarını yad etmek, gazi olan kardeşlerimize minnettarlığımızı ifade etmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bir kare düşünün bir tarafına Türkiye’yi koyuyorsunuz, bir tarafında kültür, alt tarafında insan, diğer köşede de din, ortaya da akıl artı kalp. Şimdi birincisi Türkiye. Türkiye esasında bu coğrafyanın, Balkanların, Kafkasya’nın, Ortadoğu’nun parlayan yıldızı. Türkiye’yi sevmek için Türk insanını tanımak, doğulusunu, batılısını, kuzeylisini bilmek lazım. Altı üstü her tarafı kıymetli bir coğrafya. Dolayısıyla Türkiye’nin kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Artı şunu da unutmamamız gerek gelecek vadeden en önemli ülke Türkiye.” dedi.
Vali Dr. Ozan Balcı, 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi anmak için programa katılan çocuklara Tokat’ın değerleri kitaplarından hediye etti.