…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Temmuz 2019, Çarşamba Tokat, Türkiye

15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Anısına Yemek Düzenlendi


15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Valiliğimiz kordinasyonunda 15 Temmuz Şehitleri Anısına ilimizde bulunan şehit yakınları, gaziler ile aileleri onuruna yemek programı düzenlendi. 
Düzenlenen programa Vali Dr. Ozan Balcı ve eşi Sonay Balcı Hanımefendi’nin yanı sıra AK Parti Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, Garnizon ve 48. Piyade Alay Komutanı Rıfat Dönel, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu,  İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet Arıkan, İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, kurum personelimiz, 15 Temmuz şehitlerimizin ve şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Vali Dr. Ozan Balcı ve İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR, masaları tek tek ziyaret ederek, şehit yakınları ve gaziler ile yakından ilgilenerek sohbet etti. 
15 Temmuz’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaralanarak gazi olan Hasan Sarman, hain FETÖ darbe girişiminin yaşandığı gecede yaşadıklarını ve duygularını paylaştı. 
İlimizde bulunan şehit ailesi, gaziler ve yakınlarının katıldığı yemekte davetlilere hitap eden Vali Dr. Ozan Balcı, kamu kurumlarının, devletimizin tüm imkânlarıyla şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanında olacağını söyledi. 
“Milletimiz Hain Darbeye Karşı Tokat’ını İndirmiştir”
 15 Temmuz, 2016 yılın da teşebbüs edilen hain darbenin, millet tarafından bertaraf edildiğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Yaklaşık üç yıl önce 15 Temmuz’da devletimizin varlığına, birliğine ve demokrasisine kast etmek isteyen, Fetöcü hain darbeye karşı büyük Türk milletinin şanlı direnişini bunların yanında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde TBMM’nin, ordudaki vatansever askerlerimizin, emniyet güçlerimizin ve aziz Türk milletinin şanlı direnişini hatırlamak, şehitlerimizi yad etmek, gazilerimizin fedakarlığını anmak için bir araya geldik. Devletimiz ve milletimizin bekası, birliği ve bütünlüğü için başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Acı hepimizin acısı. Başımız sağ olsun diyorum. Gazilerimize minnettarlığımızı ve şükranlarımızı iletmek istiyorum. Onlarda memleketimiz, milletimiz için Türk milletinin fedakarlığını gösterip, gazi olmuşlardır. Buradan Türk Milletinin ne kadar büyük bir millet olduğunu da anlamış bulunuyoruz. Tabi bu hadiseden çıkarmamız gereken dersler var. Öncelikle büyük Türk milleti demokrasisine, hakkına, hukukuna, özgürlüğüne kast etmek isteyenlere karşı büyük bir direniş gösterip, hafızalara yerleştirmiştir. Milletin iradesini elinden almak isteyenlere haklı olarak büyük bir tokat indirmiştir. Türk milleti aynen kurtuluş savaşında olduğu gibi doğulu, batılısı, kuzeylisi güneylisi, yaşlısı, genci, kadını, erkeğiyle devletinin bekasını tehlikeye atacak şeylere karşı bir ve beraber olduğu zaman üstesinden gelemeyeceği hiçbir mesele olmadığını göstermiştir. Türk milleti tarihinde olduğu gibi 15 Temmuz’da da devletinin ve milletinin yanında yer almıştır. Şanlı bir destan yazıp, Türk milletinin bir ve bütün olduğunu göstermiştir.  
“15 Temmuz’da Milletimizin Gösterdiği İrade Türkiye’nin Geleceğe Doğru Şahlanacağının Adımıdır”
Türk milletinin 15 Temmuz’da hain FETÖ darbe girişimine karşı gösterdiği iradeyi kanıyla canıyla Türk tarihine nakşettiğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Bu devlet bizim ve 82 milyonun devleti. Bu devlet köylüsünün, kentlisinin, zengininin, fakirinin iyisi ile kötüsü ile hepimizin devleti. Ama hain FETÖ darbesine karşı milletimiz, devletimiz hepimizin diyerek iradesini ortaya koymuştur. Devleti bir güruh ve yapının ele geçiremeyeceğini göstermiştir. Biz devletimize sahip çıkacağız. Devlet demek, millet demek. Bu 15 Temmuz’dan çıkardığımız başka bir ders ise milletimiz devletin tehlikeye gireceği noktada iradesini ortaya koyup, devletine sahip çıkmıştır. Türk milleti, her alanda olduğu gibi inşallah gelecekte de tarım, sanayi, eğitim, sağlıkta yani kısaca Türk milletinin her bir ferdinin yaşam kalitesini arttırmak için dev adımlarla çalışmaya devam ediyor. Bu 15 Temmuz hain FETÖ darbesine karşı verilen kararlı mücadele şunu gösterdi. Devletimiz hedeflerinden şaşmayacak, yine bir ve beraber olarak büyümeye ve ilerlemeye devam edeceğiz. Biz hain darbe girişini bertaraf edip güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Biz bir ve beraber oldukça hiçbir problem kalmayacak. Ben bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz şanlı direnişi ile destan yazan ve devletin bekası, milletin selameti devam etsin, bayrağımız inmesin diye canlarını veren bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi. 
 Program İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin şehitlerimizin ruhuna okuduğu dua ile son buldu.