…
…
…
…
10 Ekim 2024, Perşembe ankara

Zambiya Heyeti Genel Müdürlük Çalışmalarını Yerinde İnceledi


Zambiya Kalkınma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ve Zambiya Dünya Bankası Yetkililerinden Oluşan Heyet Ülkemize Bir Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi.

3 günlük ziyarette Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün görev, faaliyet ve çalışma alanlarıyla ilgili bilgi alan heyet, Türkiye’de bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek, Bakanlık çalışmalarının kendileri için iyi bir örnek teşkil edeceğini ifade etti.

Ziyaretin ilk gününde, sosyal koruma alanında bilgi alışverişi amaçlı programın açılışında konuşan Genel Müdürümüz Sayın Dr. Alparslan ÇEVİK, Bakanlığımızın sorumluluk ve hizmet alanlarına değindi.

Sosyal koruma politika ve uygulamalarında son 20 yılda yaşanan olumlu dönüşüme işaret eden ÇEVİK, Türkiye’deki mevcut sosyal yardım sistemini özetlediği konuşmasını iyi dilek ve temennilerle bitirdi.

Katılımcılar tarafından her iki ülkenin sosyal koruma sistemleri ve bu alandaki dijitalleşmeye dair sunumların gerçekleştirilmesinin ardından konuk heyete Genel Müdürümüz Sayın Dr. Alparslan ÇEVİK tarafından günün hatırası olarak hediye takdim edildi.

Öğleden sonraki oturumda ise Genel Müdürlüğümüz görev ve faaliyetleriyle ilgili sunumlar ve soru-cevap etkinliğiyle tamamlandı.

İkinci günde ise her iki ülkenin sosyal koruma sistemleri ve bu alandaki dijitalleşme çalışmaları ile Genel Müdürlüğümüz, çalışmalarına ilişkin ilgili heyete bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

Ziyaretin son gününde konuk heyete Etimesgut Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının (SYDV) işleyişi ve yapısı hakkında yerinde sunumlar yapılırken heyet daha sonra Aile Destek Merkezinde (ADEM) incelemelerde bulundu.