…
…
…
16 Ekim 2024, Çarşamba Bangkok

TÜRKİYE'NİN SOSYAL YARDIM SİSTEMLERİ VE DİJİTALLEŞME ALANINDA ELDE ETTİĞİ BAŞARILAR BANGKOK’TAKİ TOPLANTIDA PAYLAŞILDI


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCAP) tarafından 7 Ekim’de Bangkok’ta gerçekleştirilen “Sosyal Koruma Alanında Bölgesel İş Birliğini Güçlendirme Eylem Planının Uygulanması” başlıklı toplantıya katılım sağladı.

Aile Yardımları Daire Başkanı Ali ÜSTÜNYER, ülkemizi ve Bakanlığımızı temsilen söz konusu toplantıda yer aldı.

Türkiye adına iki önemli sunumun yapıldığı toplantıda, sosyal yardım alan bireylerin istihdama yönlendirilmesi ile ilgili yapılan faaliyetlerin yanı sıra, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi ile ilgili detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

Öte yandan Türkiye'nin sosyal yardım sistemleri ve dijitalleşme alanında elde ettiği başarılar da ilgili toplantıda katılımcılara aktarıldı.

8-10 Ekim 2024 tarihlerinde ise yine Bangkok’ta 53 üye ülkenin katılımı ile düzenlenen Birleşmiş Milletler 8. Sosyal Kalkınma Komitesi toplantısında da ülkemizi temsil eden ÜSTÜNYER, “Sosyal Koruma Alanında Bölgesel İş Birliğinin Güçlendirilmesi” başlıklı panele konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye’nin dijital sosyal koruma sistemlerinin başarısında etkili olan faktörleri dile getiren ÜSTÜNYER, COVID-19 pandemisi ve depremler gibi krizlere ülkemizin sosyal yardım alanında hızlı yanıt verme kapasitesini özellikle vurgularken, bölgesel düzeyde sosyal koruma sistemlerini güçlendirmek için alınabilecek öncelikli adımlar konusundaki tespitleri de paylaştı.

“Sosyal Koruma Alanında Bölgesel İş Birliğinin Güçlendirilmesi” başlıklı oturumda ise, ülkemiz ulusal bildirisi sunularak sosyal koruma sistemlerinin güçlendirilmesi kapsamında Türkiye’nin bölgesel iş birliğine yönelik katkılarının devam edeceği ifade edildi.