…
…
…
…
02 Mart 2022, Çarşamba Ankara

Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı (T-Suy) Projesi Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı K. Maraş’ta Yapıldı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün, Türk Kızılayı ile birlikte hayata geçirdiği, Avrupa Birliği finansmanlı “Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı Projesi (T-SUY)” kapsamında bölgesel bilgilendirme toplantısı Kahramanmaraş’ta yapıldı.

Toplantıya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, K.Maraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un yanı sıra Kahramanmaraş Milletvekili M.Cihat Sezal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Mehmet Demircioğlu, Türk Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Özdağ ile, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile paydaş kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ergüneş, “Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı Projesinin ilk bölgesel toplantısını Kahramanmaraş’ta gerçekleştiriyoruz. Toplantımızın amacı kurumlarımız arasında iş birliği ve iletişimi daha da geliştirmektir. Hedefimiz ülkemizde yabancıların onurlu bir hayat yaşamalarını sağlamaktır. Göç dünyamızın bir gerçeği. İnsanların yola çıkma hikâyelerinin başında daha iyi hayat ve yeni umutlar vardır. Ensar ruhu ile ülkemize sığınan göçmenlere en büyük desteği verdik ve vermeye devam ediyoruz. Anadolu, tarihin her döneminde mazlumlara sahip çıkmıştır. Projemiz kapsamında sığınmacılara her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Projemize destek veren personelimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

Toplantıda, FRIT Koordinatör Yardımcısı Rıdvan Kurtipek ve Kızılaykart Nakit Temelli Destek Programları Koordinatörü Bülent Öztürk tarafından Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı Projesi (T-SUY)’un faaliyetleri ve gelecek vizyonuna ilişkin sunumlar yapıldı.