…
…
…
…
13 Eylül 2022, Salı Ankara

T-SUY, 4. BÖLGESEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Bakanlığımızın, Avrupa Birliği finansmanı ve Türk Kızılay işbirliği ile uyguladığı “Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı (T-SUY) Projesi”nin 4. Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı, Karadeniz bölgesi özelinde Tokat’ta düzenlendi.

Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Suat BAYLAN’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu T-SUY Proje Sorumlusu Mauro MASCIOLI, Tokat İl Müdürü Mahmut ÖZDEMİR, Karadeniz Bölgesi’nden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürleri, Türk Kızılay Gaziantep Bölge Koordinatör Yardımcısı Alpaslan ŞAFAK LOSTAR ile Proje’nin uluslararası ve yerel paydaşları da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Yardımcısı BAYLAN, T-SUY Projesi’nin Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT) fonları kapsamında, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülen 3 Projeden biri olduğunu anımsatarak, “Türkiye’nin, global düzeydeki değerlendirmelerde ‘İnsani Yardımda Marka Ülke’ olarak anılmasında, FRIT Projelerinin dünyada “İyi Örnek Uygulamaları” kapsamına alınmasında, Vakıflarımızın hakkı büyüktür. Stratejiler ne denli özenle hazırlanırsa hazırlansın, çizilen yol haritasının başarıya ulaşması büyük oranda sahadaki uygulayıcıların kapasitesine, bilincine, becerisine, azmine ve inançla çalışmasına bağlıdır.  Vakıflarımız, bu zamana kadar hep insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımla hareket etmiştir. Görev bilinçleri ve özverileri için tüm Vakıflarımıza, teşekkür ederim” dedi.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, T-SUY Projesi Yöneticisi Mauro MASCIOLI ise konuşmada, Avrupa Birliği’nin temel ihtiyaçları karşılamak ve yaşam standartlarını yükseltme amacıyla sığınmacı ve ev sahibi toplumlara çeşitli destekler sağladığını anımsattı. MASCIOLI'ni,

“Bu zamana kadar Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılay işbirliğinde çok oldukça verimli çalışmalar yürüttük. Bu sayede, T-SUY Projesinin ilk senesinin sonunda somut başarılara ulaşıldığını görüyoruz. Dolayısıyla sahada kilit aktör olarak emek harcayan herkese müteşekkiriz” diye konuştu.

Toplantı kapsamında FRIT Koordinatörlüğü ve Türk Kızılay temsilcileri yaptığı sunumlarla, T-SUY Projesi’nin başlangıcından bugüne olan ilerleyişini yansıtarak, en güncel verileri katılımcılarla paylaştı. Karadeniz bölgesinde, T-SUY Projesi kapsamında en yoğun faaliyet gösteren 16 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdür ve temsilcileri de Proje kapsamında sahadaki durum ve gelişmeleri gösteren sunumlar gerçekleştirdi.

Tokat İl Bölge Müdürlüğü’nun sunumunda ise T-SUY Projesi’nin hedef kitlesine yönelik şehirde yapılan yardım ve desteklere ilişkin güncel bilgiler yer aldı.