…
…
…
20 Haziran 2022, Pazartesi Ankara

T-SUY, 2. BÖLGESEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


 Bakanlığımızın, Avrupa Birliği finansmanı ve Türk Kızılay işbirliği ile uyguladığı “Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı (T-SUY) Projesi”nin 2. Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı, Marmara ve Ege Bölgeleri özelinde İstanbul’da düzenlendi. 

Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Sayın Mehmet Demircioğlu’nun himayelerinde gerçekleştirilen toplantıya, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu FRIT Bölüm Başkanı Müsteşar Libor Chlad, Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Özdağ, Türk Kızılay Direktörü Alper Uluca, İstanbul İl Müdürü Ali Fuat Karaman, Marmara ve Ege Bölgesi’nden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürleri ile Proje’nin uluslararası ve yerel paydaşları da katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Demircioğlu, belirli aralıklarla Türkiye’nin tüm bölgelerini sırasıyla kapsayacak şekilde düzenlenen “T-SUY Bölgesel Bilgilendirme Toplantıları”nın, Proje’de kaydedilen ilerlemeye ilişkin süreci paydaşlarla değerlendirmek amacını taşıdığını söyledi. 

Demircioğlu: “Projemiz, Gurur Kaynağımızdır” 

T-SUY Projesi’nin, Türkiye’nin sosyal yardım kültürünün üstüne inşaa edilen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir insani yardım programı olduğuna işaret eden Demircioğlu, “Sığınma ihtiyacı günümüzde küresel bir sorun halini aldı. Avrupa Birliği’nin finansal desteği, insani yardım çalışmalarımıza ciddi katkı sundu, hedef çıtamızı daha da yükseltti. Tek bütçe kalemiyle organize edilen, insani yardım alanında tarihe geçmiş Projemiz, bizim gurur kaynağımızdır. Bu başarı, beraberce uyumlu çalışmaktan geçmektedir. Uyumlu çalışmalarımızın devamını diliyorum” diye konuştu. 

Chlad, Başarı için Teşekkür Etti 

Avrupa Birliği Delegasyonu Bölüm Başkanı Chlad ise sağlanan finansal desteğin, Proje yararlanıcılarının hayatını daha katlanılabilir hale getirmek ve gelecekte yardıma muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak olduğunu söyledi. Chlad, Proje’nin başarısı için Bakanlık ve Vakıf temsilcilerine teşekkür etti. 

Toplantı kapsamında T-SUY Projesi kapsamında Marmara ve Ege bölgesinde en yoğun faaliyet gösteren 20 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü de görev bölgelerindeki güncel Proje verilerini katılımcılarla paylaştı. 

İstanbul İl Bölge Müdürlüğü de yaptığı sunumda T-SUY Projesi’nin hedef kitlesine yönelik ayni yardım ve desteklere ilişkin güncel bilgiler verdi.