…
…
…
…
30 Mayıs 2023, Salı Ankara

KADINLAR ÖĞRENİYOR, ÜRETİYOR, SOSYALLEŞİYOR


Aile Destek Merkezleri’nde ( ADEM ) uygulamalı kurs ve eğitim alan kadınlar, ürettikleriyle hem öğreniyor,  hem de sosyalleşiyor. Eğitimini başarıyla tamamlayan kadınlar ise sertifika almaya hak kazanırken aile bütçelerine de katkı sağlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde faaliyet yürüten Aile Destek Merkezi ( ADEM ), kadınların meslek öğrenebilmelerine olanak sağlıyor.

Birçok kadın ve çocuğun bir araya gelerek sosyalleşmesine de katkı sağlayan ADEM’lerde, geleneksel Türk Mutfağı, iğne oyası, dikiş nakış, el sanatları, bilgisayar kursu, Kur’anı Kerim okuma/yazma, resim, teorik dersler gibi alanlarda eğitimler sağlanıyor.

EĞİTİM SONRASI SERTİFİKA

Bitlis Mutki ilçesi SYD Vakfı ADEM kurslarına katılan kadınlar, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. 60 kişilik kurslarda meslek öğrenmelerinin yanı sıra kişisel açıdan da gelişme kaydeden kadınlar, boş zamanlarını değerlendirmekten ve kendilerini geliştirme fırsatı bulabilmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Ankara Nallıhan ilçesi SYD Vakfı ADEM’de ise eğitim alan kursiyerler her gün yeni bir bilgi öğrendiklerini belirtti; bu imkânı sağlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür eden kursiyer kadınlar, ADEM’lerin çoğaltılmasının da gerektiğini ifade etti.

KURSLARA KATILANLARA TEŞVİK ÖDEMESİ YAPILIYOR

Öte yandan 2023 yılında proje kapsamında getirilen yeni uygulama ile kurs ve eğitimlerden yararlanarak sertifika alan kursiyer kadınlara teşvik ödemeleri de yapılıyor.

Aylık 600 TL’lik ödemenin yapıldığı kursiyer kadınlar; katma değer üreterek ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.