…
…
27 Eylül 2019, Cuma İstanbul, TÜRKİYE

İslam İşbirliği Üyesi Ülkelerde Sosyal Koruma Ağı Geliştirilmesi Projesi Çalıştayı


İSEDAK Proje Finansmanı Kapsamında Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılı proje dönemi için “İİT Üyesi Ülkelerde Sosyal Koruma Ağı (Social Safety Net) Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 27- 30 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen uluslararası çalıştay ve eğitim programı başladı.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Sayın Bülent TEKBIYIKOĞLU yapmış olduğu açılış konuşmasında Türkiye’nin yoksullukla mücadele alanında son yıllarda önemli mesafeler kaydettiğini belirterek “Ülkemiz sosyal yardım sisteminin, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlar tarafından dünyaya örnek olarak gösterildiğini ve yoksullukla  mücadele alanındaki tecrübelerimizi ve kazanımlarımızı paylaşmaktan memnun olacağımızı” söyledi.  

İran, Endonezya, Tunus ve Gambiya’dan toplam 13 katılımcının iştirak ettiği Eğitim Programı iki gün sürecek ve Genel Müdürlüğümüzün Bilişim uzmanları tarafından Sosyal Yardım Bilişim Sistemi kurulum ve gelişimi hakkında katılımcı ülke temsilcilerine sunum yapılacaktır.

Çalıştay Programında ise katılımcıların ülkelerindeki Sosyal Yardım sistemlerine ilişkin sunumları, bilgi ve tecrübe paylaşımları ışığında akademisyenlerden oluşan proje ekibi tarafından yapılan literatür çalışmalarının sonuçları iki gün boyunca ele alınacaktır.

Söz konusu projeyle Bütünleşik Sosyal Yardım Sistemi özelinde ülkemizin model alınarak ayrıntılı olarak incelenmesi ve İSEDAK üyesi proje ortağı diğer dört (Endonezya, Gambiya, İran, Tunus)  ülkeye yönelik bir rehber ve model ortaya konulması hedeflenmektedir.