…
01 Ağustos 2023, Salı Ankara

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş : “464.408 çocuğumuza Anaokulu/Anasınıfı Desteği sağladık”


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde 464.408 çocuk için 380,3 milyon TL Anaokulu/Anasınıfı Desteği sağladıklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan 3-5 yaş aralığındaki çocukların, eğitimli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla Anaokulu/Anasınıfı Desteği sunduklarını belirtti.

Sosyal yardım programlarında çocuk refahının artırılmasını öncelikli hedefleri arasında olduğunu kaydeden Bakan Göktaş, “Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki 3-5 yaş aralığında çocuğu bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokulu/anasınıfına kaydettirilen çocukların eğitim öğretim yılı içerisindeki giderlerini Bakanlık olarak üstleniyoruz.  Bu kapsamda 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde 464.408 çocuğumuz için 380,3 milyon TL Anaokulu/Anasınıfı Desteği sağladık” dedi.

Bakan Göktaş, Anaokulu/Anasınıfı Desteğinin çocukların beslenme, öz bakım ve eğitim materyallerinin temini noktasında kullanıldığını ve bu doğrultuda ödemelerin aylık olarak doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’na aktarıldığını hatırlattı.

3-5 yaş aralığındaki çocukların el becerilerini geliştirmeleri ve sosyalleşmeleri bakımından MEB’e bağlı resmi anaokulu/anasınıfına devam etmelerini önemsediklerini ifade eden Bakan Göktaş, “Çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatlarına hazırlanmalarında önemli olan Anaokulu/Anasınıfı Desteğimiz ile geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yanındayız”  ifadelerini kullandı.