…
…
…
…
…
09 Ocak 2023, Pazartesi Ankara

Bakanımız Derya Yanık Sarıkamış’ta ADEM Açılışını Yaptı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, "Ülke genelinde 330 ADEM’imiz vardı, bunu 2023 sonuna kadar inşallah 656’ya çıkarmak istiyoruz. Bugüne kadar daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde ADEM'lere yaygınlık vermiştik. Çocuklarımızı o terörün baskısından ve o ortamdan da çekip çıkarmak içindi. Bu önümüzdeki süreçte inşallah bütün ülke genelinde ADEM'lerimizi yaygınlaştıracağız." dedi

Bakan Derya Yanık, Ay-Yıldızlı Tören Alanı'nda yapımı tamamlanan Sarıkamış ADEM açılışını yaptı. Açılışta Bakan Yanık’ın yanı sıra Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile çok sayıda vatandaş yer aldı.

Bakan Yanık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, özünde ailenin sosyalleşmesine katkı sunduğu için ADEM'lere büyük önem verdiklerini belirtti.

İmkanlar ölçüsünde son noktasına kadar ADEM'leri desteklemeye devam edeceklerini kaydeden Yanık, "Aile Destek Merkezleri bizim için çok önemli. Çünkü aile çok önemli. Toplumun yapı taşı diyoruz, en küçük sosyal birim diyoruz, insanların içinde yetiştikleri ve sosyalleştikleri hayata hazırlandıkları yapı diyoruz. Aile onun için hükümetlerimiz açısından çok önem verdiğimiz bir yapı. Bu nedenle ADEM'ler bizim için çok önemlidir." diye konuştu.

Yanık, amaçlarının ADEM'leri birer üretim merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.

"Merkezlerimizi yaygınlaştıracağız"

ADEM'lerde kadın ve çocukların bir yandan müzik eğitimi görürken diğer yandan da küçük el işleri öğrendiklerini ve sosyalleştiklerini ifade eden Yanık, şöyle konuştu:

"Ülke genelinde 330 ADEM’imiz vardı, bunu 2023 sonuna kadar inşallah 656’ya çıkarmak istiyoruz. Bugüne kadar daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde ADEM'lere yaygınlık vermiştik. Çocuklarımızı o terörün baskısından ve o ortamdan da çekip çıkarmak içindi. Bu önümüzdeki süreçte inşallah bütün ülke genelinde ADEM'lerimizi yaygınlaştıracağız. Kadınların ve çocukların sosyal hayata erişiminde sıkıntı olan dezavantajlı diyebileceğimiz bölgelerin tamamında ADEM'lerimizi yaygınlaştıracağız. ADEM gibi bir başka projemizde Sosyal Dayanışma Merkezleri (SODAM). Buralar da Roman vatandaşlarımız ve çocuklarımız için yapıldı. Şu ana kadar açtığımız halihazırda  47 SODAM var. 2023 sonuna kadar da 116’ya çıkarmayı arzu ediyoruz."

Bakan Yanık, ayrıca 2023 yılı içerisinde SODAM ve ADEM için yıllık bütçeden toplam 1,2 milyar lira kaynak ayrıldığını sözlerine ekledi.

ADEM’lerde kurslara devam eden kadınlara üçer aylık periyotlarla harçlıklar ve kermes bütçeleri de sağlayacaklarını vurgulayan Bakan Yanık, “Onların bir takım detaylı şartları var. Buraya devam eden arkadaşlarımıza zaten o şartlar ifade edilecek. Dolayısıyla burada ürettikleri ürünü bir kermes düzenleyerek satışa çıkarmak, oradan bir ekonomik değer üretmek istediklerin de onun düzenleme bütçesini de biz bakanlık olarak vatandaşlarımıza, kadınlarımıza sağlamış olacağız. İhtiyaç oldukça, hizmetin gereklilikleri içerisinde başka ihtiyaçları olduğunda da onları desteklemeye aralıksız devam edeceğiz.” dedi.

Açılışın ardından Yanık ve beraberindekiler, merkezde kadınlar ve çocuklar için yapılan sosyal alanları gezdi.

Çocuklarla bir süre oyun oynayan Yanık, ilkyardım eğitimi verilen kadınlarla derse katıldı.