…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
04 Temmuz 2023, Salı Ankara

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş Bayramın Son Gününde Adıyaman’da Depremzedelerle Bir Araya Geldi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, “Adıyaman merkezde 20 bin 482, kırsalda ise 2 bin 45 olmak üzere toplam 22 bin 527 konutun yapımı sürüyor. İnşallah bu konutlar 1 yıl gibi kısa bir sürede hak sahiplerine teslim edilecek.” dedi.

Bakan Göktaş Kurban Bayramı’nın dördüncü gününde 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden etkilenen illerden birisi olan Adıyaman’daki depremzedelerle bayramlaşmak ve bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için Adıyaman’a geldi.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Adıyaman programı kapsamında ilk olarak Personel Buluşması programında bakanlığımızın bünyesindeki Psikososyal Destek ekipleriyle bir araya geldi. Ardından Adıyaman AFAD Afet Koordinasyon Merkezini ziyaret eden Göktaş depremin ardından bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Buradan ayrılan Göktaş, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı ve depremzedeler için oluşturulan Sosyal Marketi ziyaret etti.

Adıyaman Belediyesinde Bakan Göktaş’a, depremin 4'üncü gününde enkazdan kurtarılan 15 yaşındaki Zeynep Bağış çiçek verdi.

Belediye ziyaretinin ardından Göktaş, Şahinbey Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarında yapılan çarşıyı ziyaret ederek bölge esnafıyla bayramlaştı.

Bakan Göktaş, esnaf ziyaretinin ardından Sosyal Markette incelemelerde bulundu.

“Kalıcı Barınma İmkanı İçin Çalışmalar Devam Ediyor”

Göktaş, 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinde Adıyaman ilinde 8 bin 387 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 17 bin 499 vatandaşın da yaralandığını söyledi.

Depremin hemen ardından yaraları sarmak için hızlıca harekete geçildiğini belirten Göktaş, “İl genelindeki konteyner kentlerde 20 bin 56 konteyner halihazırda kurulu vaziyettedir. Yıkıcı depremler sonrasında kentimizde 33 bin 112 bina yıkık, acil yıkılacak ve orta hasarlı durumdadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda vatandaşlarımızın bir an önce kalıcı barınma imkanına kavuşması için hükümetimizin çalışmaları süratle devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Göktaş, Adıyaman merkezde 20 bin 482, kırsalda ise 2 bin 45 olmak üzere, toplam 22 bin 527 konutun yapımı sürdüğünü belirterek, söz konusu konutların 1 yıl gibi kısa bir sürede hak sahiplerine teslim edilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü dile getirdi.

“Adıyaman’a 59 Milyon Liralık Kaynak Aktardık”

Göktaş, iş yerleri yıkılan esnafın yeniden ayağa kalkabilmesi için il merkezinde 394 geçici iş yeri ve 57 bireysel konteynerin, Gölbaşı ilçesinde ise 300 geçici iş yeri ve 150 bireysel konteynerin, esnafın kullanımına sunulduğunu söyledi.

Hükümetin vatandaşların ilk etapta ayakta kalabilmesi, acil ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için hane yardımı, taşınma yardımı, kira yardımı gibi nakdi yardımlar yaptığını anımsatan Göktaş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yaralara merhem olmak amacıyla yapılan bu yardımların tutarı 4 milyar lirayı geçti. Bakanlığımız da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla Adıyaman’a 59 milyon liralık bir kaynak aktardı. Ayni yardımlar Bakanlığımız uhdesinde yürüyen bir organizasyondur. İlimizde 2 adet depomuz var. Depolarımıza günlük 8-10 arası tır girişi olmaktadır. Depolarımız, sosyal marketlere, köylere, mahallelere, konteyner kentlere, bireysel çadır ve çadır kentlere ihtiyaçları doğrultusunda malzeme vermektedir. 2 gezici sosyal market tırla günlük olarak merkez mahallelerde ayni yardım malzemelerinin dağıtımı yapılmaktadır. Arkadaşlarımız bugüne kadar il genelinde yaklaşık 455 bin gıda kolisi dağıtımı yaptı.”

“Adıyamanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak depremin ilk yaşandığı günden itibaren depremzedelere Psikososyal destek verildiğini anımsatan Göktaş, “Bu kapsamda vefakar personelimiz 61 bin 50 hane ziyaretinde 365 binden fazla görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmelerle vatandaşımızın tüm ihtiyaçları tespit edildi ve tespit edilmeye devam ediyor. Kendileri de birer depremzede olan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Göktaş, “Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları olarak Adıyamanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz, yaralarımızı birlikte saracağız. Hepimiz iyi olana kadar hiçbirimiz durmayacağız, duraksamayacağız. Kimseyi geride bırakmama ilkesiyle ihtiyaç sahibi son vatandaşımızın ihtiyacını giderinceye kadar hizmetlerimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Ayni Bağış alanını ziyaret eden Göktaş, buradaki depolarda çalışan personelle bayramlaştı. Depoda yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Depremde kendi yakınları enkaz altında kalmasına rağmen bölgeye yardım ulaştırmak için canla başla çalışan personele teşekkürlerini iletti.

Bakan Göktaş, Adıyaman Organize Sanayi 2 Bölgesinde bulunan Konteyner Kent Alanını ziyaret ederek, depremzedelerin talep ve isteklerini dinledi. Buradaki depremzedelerle bayramlaştı. Depremzedelerin çocuklarıyla yakından ilgilendi.

Konteyner kent ziyaretinin ardından Bakan Göktaş, Börgenek Köyüne geçerek 6 Şubat’ta yaşanan depremde ailesi vefat eden AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesi için kardeşine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaretlerinde Bakan Göktaş'a, Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış eşlik etti.