…
…
…
…
19 Mart 2024, Salı Ankara

2. SOSYAL YARDIM ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, UNİCEF işbirliği ile hayata geçirdiği Sosyal Yardım Çalıştaylarının ikincisi gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz haftalarda Sosyal Yardım Çalıştayı Programlarının ilki olan Marmara ve Trakya Bölgesi Sosyal Yardım Çalıştayı İstanbul, Kocaeli, Yalova, Tekirdağ Edirne ve Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın ve Bakanlığımız İlgili İl Müdürleri, SYGM Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirilmişti.

Çalıştayların ikincisi ise Deprem Bölgesi Sosyal Yardım Çalıştayı Gaziantep’te gerçekleştirildi.

10 deprem bölgesi ( Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Adana, Kilis ) temsilcilerinin bir araya geldiği program 2 gün sürdü.

Deprem bölgesindeki SYD Vakfı Müdürlerinin, Bakanlığımız ilgili İl Müdürleri, Sosyal Yardımlar Genel Müdürümüz Adil Çalışkan, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Öz’ün de katılım sağladığı programa ilgili genel müdürlük birim amirleri de yerini aldı.

Toplantıda, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne bağlı Vakıf Hizmetleri, Afet, Acil Durum ve Koordinasyon, AR-GE, İzleme, Değerlendirme ve Performans, Kaynak Yönetim, Aile Yardımları, Sağlık ve Düzenli Yardımlar Daire Başkanlıkları ve FRİT Koordinatörlüğünün yanı sıra UNİCEF temsilcileri sunumlarını gerçekleştirdi.

İlk gün UNİCEF’in gerçekleştirdiği sunum sonrasında SYGM AR-GE uzmanları hane ziyaretleri ve sosyal yardım başvurularında kullanılacak tabletlerle ilgili katılımcılara bilgilendirme yaparken kullanıma ilişkin de eğitim verdi.

Sosyal yardım programları ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı, katılımcıların görüş, öneri, katkı ve taleplerine yönelik istişarelerin gerçekleştirildiği programın ikinci gününde ise sosyal yardım çalışmaları detaylıca ele alınarak afet sonrası çalışmalar da masaya yatırıldı.

Sosyal Yardım Çalıştayları önümüzdeki süreçte farklı bölgelerde de devam edecek.