…
…
…
…
…
…
16 Mart 2022, Çarşamba Ankara,Türkiye

Türkiye, Terörün Her Türlüsüyle Mücadelede Sınırlarımız İçinde ve Dışında Önemli Başarılara İmza Atıyor


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Ülkemiz, terörün her türlüsüyle mücadelede sınırlarımız içinde ve dışında önemli başarılara imza atıyor. Türkiye, bölücü terör örgütünün baskı, şiddet ve zulmünden kurtuldukça her tarafta yatırımlar hız kazanıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında, Vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız, ezanımız uğrunda can veren kahramanların hatıralarını yâd etmek, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize olan şükran borcumuzu ifa etmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sözlerimin hemen başında aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, siz yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şâd, makamlarını âli, mekânlarını cennet eylesin. Kahraman gazilerimize mücadeleleri ve cesaretleri sebebiyle en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum” diye ekledi.

Bugün Ankara’da ikamet eden 26 şehit yakını ve gaziye devlet övünç madalyasını tevdi ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer illerimizde de 350 hak sahibine, bizim adımıza valilerimiz tarafından madalyaları takdim ediliyor. Böylece ülkemiz genelindeki 376 şehit yakını ve gazimize devlet övünç madalyalarını tevcih etmiş oluyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin, yaklaşık 40 yıldır vatanın bekasına, insanların huzuruna kasteden terör belasıyla mücadele hâlinde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geride bırakılan bu 40 yıllık dönemde emniyet mensuplarından sivil vatandaşlara her kesimden binlerce insanın, binlerce canın şehit verildiğini kaydetti.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE TERÖRE VE TERÖR DESTEKLİ SİYASETE YER OLMADIĞI GÜN GEÇTİKÇE DAHA İYİ ANLAŞILIYOR”

Terörle mücadelede verilen onca mücadelenin neticelerinin alınmaya başlandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Ülkemiz, terörün her türlüsüyle mücadelede sınırlarımız içinde ve dışında gerçekten önemli başarılara imza atıyor. Bir dönem çakalların gezdiği dağlarda, bugün artık kınalı kuzular geziyor. Teröristlerin tasallutludan dolayı ekilemeyen arazilerimiz, yaylalarımız, artık bölgedeki kardeşlerimize ekmek kapısı oluyor. Türkiye, bölücü terör örgütünün baskı, şiddet ve zulmünden kurtuldukça her tarafta yatırımlar hız kazanıyor. Terörün karanlık gölgesi üzerimizden kalktıkça gençlerimiz, sokaktaki vatandaşlarımız yarına çok daha güvenle, daha bir umutla bakıyor. Türkiye’nin geleceğinde teröre ve terör destekli siyasete yer olmadığı gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor.”