…
…
…
…
31 Ekim 2023, Salı Ankara - Türkiye

"Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Çerçeve Eylem Planı 2" kapsamında interaktif toplantı gerçekleştirildi.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Genel Müdürlüğümüz arasında zoom üzerinden “KKTC’deki şehit yakınları ve gazilerin Türkiye’deki şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına sağlanan bazı sosyal ve ekonomik haklardan istifade etmesine yönelik teknik çalışma yürütülmesi eylemi” konulu interaktif toplantı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Sayın Alev ECEVİT, Şube Amiri Eda MERTLER, Bakanlığımızdan Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Sayın Şemseddin YALÇIN ile Genel Müdür Yardımcımız Muharrem KURT, Daire Başkanları Fatih BOZKURT, Halit ÇAĞDAŞ, İlknur ÇİFTEHAN, Mustafa ŞİMŞEK Şef Burcu DURAK ve Sosyal Çalışmacı Fatma Ayşe GÜNGÖR katılım sağlamıştır.

İnteraktif olarak gerçekleştirilen toplantıda Genel Müdürlüğümüzün görev alanına giren, ülkemiz faaliyetlerini kapsayan; şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza sağlanan istihdam, eğitim, sosyal ve ekonomik haklar gibi birçok konuda bilgi alışverişi ve değerlendirmelerde bulunulmuştur. KKTC tarafından sunumları SHD Müdürü Alev ECEVİT, Genel Müdürlüğümüzden Şef Burcu DURAK gerçekleştirmiştir. Sunumların ardından bundan sonraki süreçler ve gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler hakkında istişarelerde bulunulmuştur.

Toplantıda Genel Müdürümüz Sayın Şemseddin YALÇIN açılış konuşması yaparak; “Bizim için Anadolu topraklarının değeri ne ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin topraklarının değeri de odur. Bizim için Türkiye’nin bağımsızlığı ne ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı da odur. Bizler etle tırnak gibi birbirinden ayrılmaz, kan bağıyla bağlı bir milletiz ve kardeşiz” vurgusunu yaptı.

YALÇIN konuşmasının devamında; “Türkiye Cumhuriyeti olarak şehit yakınları ve gazilerimize sunduğumuz hizmetlerde dünyanın en ileri ülkelerinden bir tanesiyiz. Ekonomik haklardan, sosyal haklara birçok hakkı şehit yakını ve gazilerimize başarıyla sunuyoruz. Tecrübelerimizi sizlerle paylaşmak, Kıbrıs için canından vazgeçen şehitlerimizin emanetleri ve gazilerimizin de benzer haklardan faydalanmasını sağlamak bizim için büyük önem arz etmektedir.” dedi.

Bu tür toplantıların her iki taraf için de faydalı olacağı ortak görüşü ve yeniden bir araya gelebilmek temennisiyle; şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza hizmet alanında iki ülke olarak tecrübe paylaşımı, karşılıklı ziyaret ve işbirliklerinin devamının faydalı olacağı değerlendirilmiştir.