…
25 Ağustos 2017, Cuma

Sivas'ta 15 Temmuz Şehitleri Polikliniğinin Açılışı Gerçekleşti


"Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarına Diş Tedavi Hizmetlerinin Sağlanması İşbirliği" Protokolü
 

Sivas Valiliği ile Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Arasında  ‘Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarına Diş Tedavi Hizmetlerinin Sağlanması İşbirliği’ Protokolü imzalanmıştır. Söz konusu protokol kapsamında iş ve işlemler Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilmektedir.
 Sivas Valiliği ile Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Arasında İmzalanan ‘Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarına Diş Tedavi Hizmetlerinin Sağlanması İşbirliği’ Protokolü hakkında yapılan bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. İl Müdürlüğünün koordinasyonuyla ilçelerde şehit yakınlarının ve gaziler ile gazi yakınlarının tespit edilmiş, tüm ulaşım ve randevu hizmetlerinin İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca yerine getirilmesi sağlanarak, bir refakatçi eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi’ne getirilip, sıra beklemeden tedavilerinin gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.
 İmzalanan  protokol kapsamında 1 Milyon TL’lik daha diş kliniğine ödenek temin edilerek malzeme alımı yapılmıştır. Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün koordinesi ile ilde ve ilçelerde bulunan tüm Şehit yakınları, Gazi ve Gazi yakınlarının tedavilerine 11.10.2016 tarihi itibari ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı 15 Temmuz Şehitleri Kliniğinde tedavileri başlamıştır. Protokol kapsamında sadece şehit yakınlarımız ve gazilerimize hizmet verilmekte olup, proje bitiminde tüm birimlerde bu uygulamaya geçiş hedeflenmektedir.

“Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarına Hasta Bakım Tedavi Hizmetlerinin Sağlanması İşbirliği” Protokolü
 

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi arasında 17.02.2017 tarihinde ‘Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarına Hasta Bakım Tedavi Hizmetlerinin Sağlanması İşbirliği’ Protokolü imzalanmış olup, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında 15.07.2017 tarihinde “15 Temmuz Şehitleri Polikliniği” nin açılışı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu protokol kapsamında koordinasyon İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmektedir.
İl Müdürlüğünün koordinasyonuyla il merkezlerinden ve ilçelerde birinci dereceden şehit yakınları, gazi ve birinci dereceden gazi yakınları tespit edilmiş, tüm ulaşım, randevu hizmetleri ve benzeri işlemler protokol dahilinde ücretsiz olarak gerçekleştirilmekte olup, Bu kapsamda 15 Temmuz Şehitleri Polikliniğine Şehit yakınları, Gazi ve Gazi yakınlarının bir refakatçi eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi’ne getirilip, sıra beklemeden, hızlı bir şekilde tedavilerinin gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır.

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sivas Barosu Başkanlığı arasında ‘Vatan Savunmasına Şehit Olanların Aileleri İle Bu Mücadelede Yaralananlara  Destek Olabilmek Amacı İle İşbirliğinin Geliştirilmesi’ Protokolü
 

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sivas Barosu Başkanlığı arasında ‘Vatan Savunmasına Şehit Olanların Aileleri İle Bu Mücadelede Yaralanlara Destek Olabilmek Amacı İle İşbirliğinin Geliştirilmesi’ Protokolü imzalanmıştır.
Söz konusu protokol kapsamında adli yardım ve hukuki destek talebinde bulunan, vatan savunmasında şehit olanların 1. Derece yakınları (eş, çocuk, anne ve babası) ile bu mücadelede yaralananların kendileri, şehit yakını ve gazi olduğunun tespit edilmesi üzerine Sivas Barosu Adli Yardım Merkezi’ne yönlendirme işlemi Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilecektir.
Sivas Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün koordinesinde yürütülen protokol kapsamında şehitlerimizin kıymetli yakınlarının ve bu mücadele sırasında yaralanan gazilerin adalet dairelerindeki iş ve işlemlerinde hukuki yardım sağlanması ve avukat tayini Sivas Barosu Adli Yardım Merkezi’ nin bütçesi gözetilmek sureti ile şehit yakını ve gazi olduğu anlaşılan bu kişilere ücretsiz avukat görevlendirilmesi yapılacaktır.
Vatan savunmasında şehit olanların 1. Derece yakınları (eş, çocuk, anne ve babası) ile bu mücadelede yaralananların kendileri, şehit yakını ve gaziler için imzalanan protokol imzalanma tarihinden itibaren 2 yıl süre ile geçerlidir.