…
29 Ekim 2015, Perşembe

Şehit Yakınları Ve Gazilerimizin Kıbrıs Buluşması


       29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. Yılı kutlamaları çerçevesinde Bakanlığımız tarafından “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Şehit Yakını ve Gazilerimiz Kıbrıs’ta” projesi, 27/10/2015-30/10/2015 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde; Ankara, İstanbul, Balıkesir, Burdur, Denizli, Kastamonu, Erzincan, Van, Ordu, Bayburt, Amasya, Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Kahramanmaraş olmak üzere 15 ilimizden 37 gazi, 35 gazi yakını ve 78 şehit yakını olmak üzere toplam 150 katılımcıyla gerçekleşmiştir.
            Söz konusu etkinlik kapsamında; Barış harekâtında askerimizin çıkarma yaptığı yerler, bir çok tarihi ve turistik alanlar, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz tarafından görülmüştür.
Yapılan bu etkinlik kapsamında çok duygusal anlarda yaşanmıştır; 1974 Kıbrıs Barış harekâtına katılarak şehit olan ve KKTC’de bulunan şehitlikte defnedilen Tankçı Kıdemli Astsubay Başçavuş Halim ŞAHİN ve Tankçı Astsubay Başçavuş Mehmet MACİT’ in eşleri Elif ŞAHİN ve Telli MACİT’te geziye katılanlar arasında olup, eşlerinin kabirlerini ziyaret etme fırsatı bulmuşlardır.
          1974 Kıbrıs Barış harekâtına katılarak şehit olan ve ebedi istirahâtgahlarında huzurla yatan şehitlerimizin eşleri Telli MACİT ve Elif ŞAHİN’ bir çok duyguyu aynı anda yaşanmıştır. Bir tarafta hüzün, ayrılık acısı diğer tarafta şehit eşi olmanın verdiği vakarlı duruş ve gurur. Bu durum karşısında geziye katılan diğer şehit yakını ve gazilerde duygu seline kapılmış, vatan topraklarında verilen mücadelenin bir kere daha hatırlanmasına vesile olunduğu için Bakanlığımıza teşekkür etmişlerdir. “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Şehit Yakını ve Gazilerimiz Kıbrıs’ta” projesi 30 Ekim 2015 Cuma günü sona erecek olup, şehitlerimiz ve gazilerimizin hatıralarının yaşatılması adına b​undan sonrada bu ve benzeri etkinliklerin yapılmasına devam edilecektir.