…
…
…
…
…
…
10 Şubat 2020, Pazartesi Ankara

Şehit Yakınları ve Gazilerimizi Yalnız Bırakmıyoruz…


Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü ve il müdürlüklerimiz Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’un talimatları ile ülke genelinde şehit yakını ve gazilerimizi ziyaret etmeye devam ediyor.

Ziyaretler kapsamında Genel Müdürlüğün şehit yakınları ve gazilere daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla gerçekleştirdiği proje ve çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiler veriliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarına atama işlemleri gerçekleştirilen ve hali hazırda kurumlarında görev yapan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının genel durum tespitlerinin yapıldığı ziyaretlerde şehit ve gazi ailelerinin psiko-sosyal destek ile durum değerlendirmeleri yapılıyor. Bu çalışma ile edinilen bilgiler elektronik ortamda bulunan Şehit-Gazi Bilgi Sistemine aktarılarak çözüm odaklı hizmetlerimizin hızlı ve etkin şekilde sürdürülmesinin yanında şehit yakınları ve gazilerimizin yalnız olmadıklarının, Bakanlığımızın her anlamda yanlarında bulunduğu duygusunun verilmesi hedefleniyor.

Belirlenen program dahilinde devam eden ziyaretler kapsamında; 24 Aralık 2019 tarihinde T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, 25 Aralık 2019 tarihinde TRT, 10 Ocak 2020 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu, 13 Ocak 2020 tarihinde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Çankaya Kaymakamlığı, 22 Ocak 2020 tarihinde ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne ataması gerçekleştirilen, hali hazırda bu kurumlarımızda görev yapan toplamda 78 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımız iş yerlerinde ziyaret edildi. 

Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüzce, 2019 yılında 238 şehit ve gazi ailemiz ikamet adreslerinde, yaralı askerlerimiz tedavi gördükleri Gülhane ve Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri aracılığı ile de 61 bin 484 şehit ve gazi ailesi ikamet adreslerinde ziyaret edildi.