…
10 Temmuz 2014, Perşembe

Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı tarafından “İstanbul’dan Kıbrıs’a bisiklet ile Barış turu Projesine” start verildi.


Beyoğlu Gümüşsuyu’nda  yapılan törene KKTC Başkonsolosu Servet Dorak , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı Başkan Yardımcısı D. Şahin Aygün, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Ahmet Kendigel katıldı.
 
“TUR 9 GÜN SÜRECEK”
Türkiye Muharip Gaziler İstanbul Şubesi Başkanı Ahmet Kendigel, Kıbrıs Barış Harekatı’nın  40’ıncı yılı nedeniyle bisiklet turu gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu bisiklet turu Kıbrıs Türk’ünün yalnız olmadığını ve barış için mücadele ettiğimizi tüm dünyaya göstermek için düzenlenmiş bir turdur. Tur burada başlayacak, daha sonra Sirkeci’ye oradan Harem’e geçeceğiz. Oradan Kocaeli, Ankara ve Mersin’i  müteakip  Kıbrıs’ta tur son bulacak. 9 gün sürecek” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı Başkan Yardımcısı D. Şahin Aygün ise, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40’ıncı yılında Kıbrıs’ın tanıtımı ve gazilerin birlikteliğini amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik” dedi.
KKTC Başkonsolosu Servet Dorak, etkinliğin bir barış mesajı olduğunu belirterek, “Şu anda 40’ıncı yılını kutladığımız barış ve özgürlük bayramının başlangıç projesi olarak bisikletçilerimiz inşallah 20 Temmuz günü Kıbrıs’a çıkarma yapacaklar. Mübarek Ramazan gününde tüm bisikletçilere cefakar vefakar bir yola çıktıkları için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.