…
…
…
28 Kasım 2019, Perşembe ANKARA

Şehit Yakınları ve Gaziler 1. Çalıştayı Düzenlendi


Şehit yakınları ve gazilerimize sunulan sosyal ve ekonomik imkânların değerlendirilmesi amacıyla kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile Ankara’da Şehit Yakınları ve Gaziler 1. Çalıştayı düzenlendi. Bakan Yardımcımız Sayın Ahmet KOCA’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Çalıştaya; Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’un teşrifleriyle birlikte birçok kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi iştirak etti.

Katılımcılar, şehit ve gazi alanında ilk kez bir çalıştay düzenlenmesinin önemli bir adım olduğunu belirttiler. Sivil toplum kuruluşları ve paydaş kamu kurumları temsilcileri, bir araya gelerek talepler üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının kapanışında konuşan Bakan SELÇUK; sivil toplum kuruluşlarının talep ve önerilerini birlikte almak istediklerini belirterek, çalıştay ortamında bir araya gelmenin önemine dikkat çekti. Bakan SELÇUK, çalıştayın konuyla ilgili tüm tarafları ilk kez masada bir araya getirmesi bakımından da büyük önem taşıdığının altını çizdi.

“Vatan size hep minnettar” diyen Bakan SELÇUK, “Şimdi biz önerilerinize bakacağız. Bu önerilerden hangilerini yapabiliriz değerlendireceğiz. Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüz değerlendirmesini yapıp sunacak, biz de onun üzerinden devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.