…
23 Eylül 2014, Salı

Şehit Yakını ve Gazilerimiz Bakanımız Sayın Ayşenur İSLAM' a Teşekkür Ziyaretinde Bulundu.


22 Temmuz 2014’de gerçekleştirilen atama töreni ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına atamaları yapılan şehit yakını,gazi, gazi yakını, harp ve vazife malulleri, terör mağduru sivil vatandaşlar ve yakınları Bakanımız Sayın  İSLAM’a Teşekkür Ziyaretinde Bulundu.
Kamuya yeni atanan şehit yakınları ile gazileri Bakanlık'ta kabul eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, şehit yakını ve gaziler için ikinci dönem atamanın Kurban Bayramı'ndan birkaç gün önce yapılacağını bildirdi.Bakan İslam: Teşekkürü hak edecek hiçbir şey yapmıyoruz
Teşekkürü hak edecek hiçbir şey yapmadıklarını, vazifelerini yaptıklarını vurgulayan Bakan İslam, ''Biz size çok teşekkür ediyoruz. Yakınlarınız bu memleket için hayatını verdi. Aranızdaki arkadaşlarımız bu vatan için uzuvlarını verdi. Hayatlarını da vermeye razılardı'' diye konuştu.
Bunun bir geri ödemesinin olmadığını, bu borcun ödenebilir bir borç olmadığını ifade eden Bakan İslam, ''Biz size ne yaparsak yapalım şükranımızı yerine getiremeyiz. Teşekkür borçluyuz hepinize. Bugün burada huzur içinde oturuyorsak, bu memleketin birliğini, bütünlüğünü hala muhafaza ediyorsak, biz bugün büyük Türkiye Cumhuriyeti isek, bu sizlerin sayesinde, sizlerin evlatları sayesinde, sizlerin yakınlarınızın sayesinde. Onun için biz, size teşekkür ediyoruz. Teşekkürü hak edecek bir şey yaptığımızı düşünmüyoruz'' dedi.Bakan İslam: Bütüncül bir kanun yapmaya çalışacağız
Bakanlığın genç bir bakanlık olduğunu, 3 yıl önce kurulduğunu anımsatan Bakan İslam, şehit yakınları ve gazilerle ilgili 43 farklı kanunun olduğunu belirtti.
Bu kanunların bir kısmını bakanlık uhdesine aldıklarını, diğer bir kısmını da almaya çalıştıklarını aktaran Bakan İslam, ''Önümüzdeki dönemde de tekleştirmeye çalışacağız. Bütün şehit yakınları ve gazilerin haklarını, onlarla ilgili bütün iş ve işlemleri içeren bütüncül bir kanun yapmaya çalışacağız. Bu çok uzun bir iş'' dedi.
Programda şehit ve gaziler adına konuşan Gazi Nihat Ertay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla birçok hakkın kendilerine verildiğini söyledi.
Özellikle iş hakkı için teşekkürlerini ileten Ertay, sessiz çığlıklarının duyulmasından büyük sevinç duyduklarını ifade etti.Bakan İSLAM: Hak sahibi olduğundan haberdar olmayan şehit yakınları ve gazilerimiz var.Şehit yakınlarından ve gazilerden bir ricaları olduğunu ifade eden Bakan İslam, ''Kendi durumlarını kontrol etsinler. Hak sahibi olduğundan haberdar olmayan şehit yakınları ve gazilerimiz var. Arkadaşlarımız onları telefonla arıyorlar ve diyorlar ki 'Siz hak sahibisiniz. Gelin bize müracaat edin. Sizi istihdam kapsamına alalım.' Biz sizin ayağınıza gelip uyarana kadar sizler bize gelin. Sizler bize gelin ve deyin ki 'Ben hak sahibiyim atamamı yapın. Müracaatımı ilgili ile yaptım. Benim açımdan işlem tamam. Siz kendi vazifenizi yapın' deyin bize. Bu işleri çok kolaylaştıracaktır'' diye konuştu.