…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
05 Ocak 2024, Cuma Kars- Türkiye

Sarıkamış Şehitlerimizi Rahmet Ve Minnetle Andık


Kutsal vatan topraklarını müdafaa için şehadet şerbeti içen şanlı ecdadımızı Sarıkamış Harekâtı’nın 109. Yıldönümünde düzenlenen etkinliklerle andık.

Sarıkamış şehitlerimizin aziz hatırasını yad etmek üzere üç gün süren etkinliklere Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak, eski Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Bakan Yardımcımız Sayın Sevim Sayım Madak, Kars Valimiz ve Belediye Başkan V. Sayın Ziya Polat, Ak Parti Kars Milletvekilimiz Adem Çalkın, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürümüz Sayın Muharrem Kurt, Sarıkamış Kaymakamımız Sayın Enis Aslantatar ve bir çok vatandaş katılım sağladılar.

İlk gün yapılan etkinlikte Bakan Yardımcımız Sayın Sevim Sayım Madak, Kars Valimiz ve Belediye Başkan V. Sayın Ziya Polat, Ak Parti Kars Milletvekilimiz Adem Çalkın, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürümüz Sayın Muharrem Kurt ve Sarıkamış Kaymakamımız Sayın Enis Aslantatar  aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimizin onurlarına düzenlenen yemekte bir araya geldiler.

Sarıkamış Kazım Karabekir Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programında aziz şehitlerimiz dualarla anıldı. Mevlid-i Şerif programının ardından heyet, çok sayıda vatandaş ile birlikte şehitlerimizin anısına düzenlenen meşaleli yürüyüşe katılım sağladılar.

6 Ocak 2024 günü Kardan Heykeller Sergisi’nin açılışının ardından, Türk Hava Kurumu görevlileri paramotorlarla Türk bayrağı ve Atatürk posterini açarak gösteri uçuşu yaptılar. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri Sarıkamış Kayak Merkezi pistinden kayarak geldiler, bitişine yakın bir noktada kurulan "Sarıkamış 109. yıl" yazısını Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile tutuşturdular. Ardından kayak merkezinde yansıtılan görüntülerle Mapping 3D gösterisi ile Sarıkamış şehitlerinin hikayesi anlatıldı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Sarıkamış Marşı için hazırlanan klip ile duygulu anlar yaşandı.

Etkinliklerin son gününde “Bu toprakta izin var” mottosuyla düzenlenen yürüyüşe Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak öncülüğünde ülkemizin dört bir yanından gelen vatandaşlarımız Allahuekber Dağları’nın zirvesinde bir araya geldiler.

Ay-Yıldızlı Tören Alanı’nda konuşma yapan Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş Hanımefendi “Ecdadımız 109 yıl önce burada vatan uğruna gözlerini kırpmadan ölüme yürüdüler. Vatan toprağında hangi taşı yerinden oynatsanız ardında bir destan yatar. Yemen'de susuzluğa direnen Mehmetçiklerin kahramanlığına yalın sıcak şahittir. Çanakkale'de mermilere göğüs geren kahramanların şahidi Gelibolu'nun sert rüzgarlarıdır. İşte şimdi şahidimiz, Sarıkamış'ta, Allahuekber Dağları'nda yağan kardır. Atalarımızın bize miras bıraktığı bu vatanı korumak ve gelecek nesillere teslim etmek görevimiz. Onların gösterdiği cesaret ve fedakarlıkların hatırasını yaşatmak en büyük sorumluluğumuz. Bu sorumluluğun büyük bir payı da ne mutlu ki bakanlık olarak bizim sorumluluğumuzda. Kahramanlarımızın emanetlerine yönelik faaliyetlerimizi Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüz bünyesinde yürütüyoruz. Bakanlık olarak biliyoruz ki, şehit yakınları ve gazilerimiz bizim ailemizin bir parçası. Onların huzurlu bir hayat yaşamaları için her türlü destekleri sürdürüyoruz. 2014'ten bugüne kadar 49 bini aşkın şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuda istihdamını sağladık,

Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında, "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Projemiz" ile gazilerimizi ve gençlerimizi bir araya getirdik. Ecdadımız bizlere sadece geçmişin hatıralarını değil, aynı zamanda geleceğe dair umutları da miras bıraktı. Bizler, bu umutları yeşertmek, bu topraklarda huzurun ve refahın her zaman var olmasını sağlamak için var gücümüzle çalışacağız. Atalarımız gibi biz de kendi destanımızı yazmak için kararlılıkla ilerleyeceğiz. Hepimiz bu toprakların kahraman evlatları olarak geçmişten aldığımız güç ve ilhamla ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için mücadele ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki bizim de yazacağımız kahramanlık hikâyelerimiz gelecek nesillerin yüreğinde yer edecek. Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek nesil burada. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nın ilk nesli de burada toplanacak. Tıpkı bugün olduğu gibi onlar da aynı heyecan ve gururla gelecekler, ecdadımızın hatırasına sahip çıkacaklar. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Beyaz kar üzerinde dalgalanan al bayrağımız, sonsuza kadar gök kubbemizde dalgalansın. Rabb'im bizlere şanlı bayrağımızın gölgesinde kutsal vatanımızda birlik ve huzur içinde yaşamayı nasip etsin. Kahraman ecdadımızın hatırasını yaşatmak için, soğuk demeden, uzak demeden, Türkiye'nin dört bir yanından gelen siz değerli kardeşlerimle gurur duyuyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.

Protokol konuşmaları, Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ve aziz şehitlerimiz için saygı atışı yapılmasının ardından anma programları son buldu.