…
31 Aralık 2015, Perşembe

SARIKAMIŞ HAREKATI’NIN 101. YIL DÖNÜMÜ


Sarıkamış Harekâtı, Osmanlı kuvvetlerinin 22 Aralık 1914 ile 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Allahu Ekber dağlarında Rus kuvvetlerine karşı yapmış olduğu ve sonuçları itibari ile tarihimizde hüzünlü bir sayfa bıraktığı muharebenin adıdır.
Sarıkamış denilince 2 bin 500 metre yükseklik, geçit vermez kar yığınları, eksi 30 derece soğuk ve birçok olumsuzluğun hâkim olduğu, vatan savunmasına giden ayağı çarıksız, sırtı paltosuz gençlerin büyük yürüyüşü akla gelir.
Milli mücadelemiz adına, vatan uğruna kahraman askerlerimiz canlarını seve seve feda ettiler. Dondurucu soğuk ve tipi altında sırt sırta omuz omuza vererek beraber şehadet şerbetini içtiler. Tüm olumsuzluklara rağmen bir an bile arkalarına dönmeden fedakârlık ve kahramanlık örneğini, birlik ve kardeşlik dersini ortaya koyarak bu güzel vatanı bizlere armağan ettiler.
Sarıkamış Harekâtının 101. Anma günü vesilesiyle, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere son dönemde terörle mücadelede şahadet şerbetini yudumlayan kahraman askerlerimizi, emniyet mensuplarımızı ve korucularımızı rahmetle anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli ailelerine sağlık ve esenlikler diliyoruz.
Sarıkamış Harekatı’nın 101’inci yılı münasebetiyle Kars/Sarıkamış’ta 1-2-3 Ocak 2016 tarihinde çeşitli anma programları icra edilecektir.