…
22 Aralık 2020, Salı Ankara, Türkiye

Sarıkamış’a tarihi yolculuk


Toplumun büyük kesimi tarafından yoğun ilgi gören Doğu Ekspresi bu yıl Sarıkamış Şehitlerini anmak için sanal olarak hareket ediyor.

Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü Ar-Ge Proje Dairesi Başkanlığı koordinesinde planlanan ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen ‘’Sarıkamış Hatıra Ekspresi’’nin biletleri bugün itibarıyla kesiliyor. 

Sarıkamış Harekatı'nın 106. yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen bu proje ile vatandaşlar, kendi adlarına online olarak düzenlenen '‘Sarıkamış Hatıra Ekspresi’' anma biletlerini edinirken, ayrıca bu tarihi olayın bir parçası da oluyor.

https://www.tcddtasimacilik.gov.tr/sarikamis/index.php web sitesinden katılımı sağlanan sanal anı biletleri için sitede bulunan butona isim ve soy isim bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Biletler online olarak çıktı alınıp çeşitli sosyal medya platformları üzerinden de paylaşılabiliyor.

SK1914 sefer sayısı ile simgesel olarak düzenlenen ‘Sarıkamış Hatıra Ekspresi’nin tarih kısmında ise 22 Aralık – 5 Ocak 1914 tarihi yer alıyor.