…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Temmuz 2024, Pazartesi Ankara - Türkiye

Milletin Zaferi-Elimin Emeği, Gözümün Nuru


15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği bir tarih, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren destansı bir demokrasi zaferidir.
Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı tarafından, demokrasinin bir kez daha galip geldiği bu mücadelede özgürlük fikri üzerinden hareketle yola çıkılarak şehit ve gazilerimizin anneleri, eşleri, kadın gazilerimiz ve onların kız çocukları adına hayata geçirilen “Milletin Zaferi-Elimin Emeği, Gözümün Nuru” sanat sergisi projesi ile onların yaşamış oldukları kayıp ve yaralanma olayları sonrası sosyal hayata uyum konusunda gösterdikleri fedakarlık ve çabaların yanı sıra zorluklar ile mücadele etmelerinde kendilerine açtıkları pencerelerle hayata sanatla nasıl tutundukları anlatılmak istenmiştir. Sergilenen eserler 81 İlimizden il Müdürlüklerimiz aracılığıyla Genel Müdürlüğümüze gönderilerek 19 kategoriye ayrılmış ve uzmanlarımızca seçilen155 eser Gazi Meclisimizin Şeref Holü' nde TBMM Başkanı Sayın Numan KURTULMUŞ' un teşrifleriyle açılmıştır. Sergide, eser sahiplerinin, eserlerini ortaya çıkarırken yaşadıkları duygularını ifade ettikleri kısa hikayeleri de yer almaktadır. Sergimiz 25 Temmuz 2024 tarihine kadar Şeref Holü'nde sergilenmeye devam edecektir.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Meclisimizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde açılan "Milletin Zaferi - Elimin Emeği Gözümün Nuru" sergisini Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş'ın eşliğinde ziyaret etti. Sayın Cumhurbaşkanımız, şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ve eşlerini selamlayarak, el emeği göz nuru eserleri inceledi.