…
…
…
…
…
…
30 Mart 2022, Çarşamba Ankara,Türkiye

Kore Cumhuriyeti Vatanseverler ve Gazi İşleri Bakanlığı, Uluslararası İşbirliği Genel Müdürü Yun Jin KANG ve Beraberindeki Heyet Genel Müdürlüğümüzü Ziyaret Etti


Kore Cumhuriyeti Vatanseverler ve Gazi İşleri Bakanlığı, Uluslararası İşbirliği Genel Müdürü Yun Jin KANG ve beraberindeki heyet Genel Müdürlüğümüzü ziyaret etti.

Kore Cumhuriyeti Vatanseverler ve Gazi İşleri Bakanlığı heyeti ile Genel Müdürlüğümüz arasında Kore Savaşı’na katılarak  şehit  olan askerlerimizin  yakınlarına, gazi olan askerlerimizin  kendilerine  ve yakınlarına sunulan hizmetler konusunda istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya Kore Cumhuriyeti Vatanseverler ve Gazi İşleri Bakanlığı adına, Uluslararası İşbirliği Genel Müdürü Yun Jin KANG ve beraberindeki heyet katıldı.

Kore Cumhuriyeti Vatanseverler ve Gazi İşleri Bakanlığı heyetine Genel Müdürlüğümüz tarafından şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına sunulan hizmetlere ilişkin sunum yapıldı. Sunumu yapan Genel Müdürümüz Şemseddin YALÇIN, Kore Savaşı’na katılarak şehit  olan askerlerimizin  yakınlarına, gazilerimizin kendilerine  ve yakınlarına sunulan  hizmetlere ilişkin detaylı bilgi verdi.

Uluslararası İşbirliği Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Yun Jin KANG, görüşmenin çok anlamlı olduğunu, işbirliği yapmanın ve fikir alışverişinde bulunmanın önemli olduğunu vurguladı.

Görüşme sonunda Genel Müdürümüz Şemseddin YALÇIN Uluslararası İşbirliği Genel Müdürü Yun Jin KANG’a motifli porselen çini takdim etti.

Kore Cumhuriyeti Vatanseverler ve Gazi İşleri Bakanı Ki Chul HWANG ve beraberindeki heyet, Bakan Yardımcımız Fatma ÖNCÜ, Genel Müdürümüz Şemseddin YALÇIN ve Kore Gazilerimiz Kore'de Savaşan Türkler Anıtı ve Anıtkabir’i ziyaret etti.