…
…
…
…
…
…
…
…
…
26 Ağustos 2022, Cuma Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Kıbrıs Gazilerinin Kıbrıs Gençleri ile Mavi Vatan Buluşması” Projesi Kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi.


“Kıbrıs Gazilerinin Kıbrıs Gençleri ile Mavi Vatan Buluşması” Projesi Kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi.

 

Bu proje ile savaşa katılarak gazilik unvanı alan ve Türkiye’nin farklı coğrafyalarında yaşayan ve harekât sonrasında Kıbrıs’a bir daha gitme imkânı bulamamış gazilerimiz ile Genel Müdürümüz Şemseddin YALÇIN, ziyaretlerin son gününde Yavru Vatandaki gençlerimiz ile birlikte Boğaziçi Şehitliğine ziyaret gerçekleştirdi. Şehitlerimiz burada dualarla anıldı.

Ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Ali Murat BAŞÇERİ’nin ev sahipliğinde Büyükelçilik ziyaretinde bulunuldu. Kabul esnasında Yavru Vatan olarak Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kardeşlik ile bağlı bir gönül bağının olduğu vurgusu yapıldı.

Genel Müdürümüz öncülüğünde, Kıbrıs Gazilerimiz ve Yavru Vatandaki gençlerimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR’ı makamına resmi bir ziyarette bulunarak; Genel Müdürümüz, Bakanımız Sayın Derya YANIK Hanımefendinin selamlarını ve iyi dileklerini kendisine ilettiler. Söz konusu ziyarette Kıbrıs Barış Harekâtı’nın önemini ve hassasiyetini vurgulayarak Gazilerimizin anılarıyla Yavru Vatandaki gençlerimizin bir araya gelerek geçmişle gelecek arasında bir köprü kurulduğunu belirttiler.

Ziyaretler karşılıklı hediye takdimlerinin ve fotoğraf çekimlerinin ardından son buldu.