…
…
…
…
11 Nisan 2023, Salı Ankara - Türkiye

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına 517 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınının Yerleştirilmesi Yapıldı.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının eğitim durumlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmesi yapıldı.

 “Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Kura Töreni” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eğitim ve Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Törende konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail ERGÜNEŞ “Ramazan ayının mağfiret iklimini doyasıya yaşadığımız bugünlerde hayırlı bir işe bir imza atmanın ayrı bir huzurunu yaşıyoruz. Hepinizin bildiği gibi bizim milletimiz, herkesin ümidini kestiği anda anka kuşu gibi küllerinden doğan, güçlü bir millettir. Bizim bu gücümüz şüphesiz karakterimizin ve inancımızın bir parçasıdır. Biz, Vatan sevgisi imandandır sözünü gönlüne nakşetmiş bir milletiz. Bizim askerimiz cepheye giderken “düğüne gidiyoruz” der. Bizim için cenk meydanı, er meydanıdır. Türk milletinin geleneği, vatan aşkıyla şekillenmiştir. Milletimiz ve toprağımız, bizim ailemiz ve evimiz gibidir. Bu anlamda hiçbir hainin tasallutunu, hiçbir esareti kabul etmeyiz. Gerekirse etten duvar olur, yılmadan yorulmadan ülkemizin bütünlüğü ve bekası için mücadele ederiz. Bizim için hem vatanımız hem de vatan uğruna verilen bütün mücadeleler kutsaldır. Bu kutsal vazifeyi üstlendiği esnada can veren kahramanlarımızın kalplerimizde unutulmaz bir yeri vardır. Onları her zaman derin bir saygı ve minnetle anarız. Manevi olarak kendileri için müjdelenen yüce makamlara ulaştıklarına inanırız. Şehitlerimiz gibi gazilerimizin kahramanlıkları için de minnet duyarız.  Biz, söz verdiğimiz gibi her zaman şehit yakınları ve gazilerimizin yanındayız. Bizim halkımız her zaman zor zamanları atlatmayı bilmiştir. Biz de bütün imkanlarımızı onların bir an evvel sağlıklı ve mutlu bir hayata dönmesi için seferber ediyoruz. Özellikle şehit ve gazilerimize vefa borcumuzun bir gereği olarak, Cumhurbaşkanımız liderliğinde etkin politikalar üretiyoruz.  Sizlerin memnuniyetini sağlamak, gönüllerinizde ferahlık, yüzlerinizde tebessüm olmak, bizim için büyük bir motivasyon kaynağı oluyor. Sizin bu teveccühünüz devam ettiği müddetçe Sayın Cumhurbaşkanımız ile durmadan dinlenmeden milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.  Bugün gerçekleştirdiğimiz bütün atamaların devletimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Hak sahiplerinden 146’sının ataması öğrenim durumları itibarıyla arkeolog, avukat, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, diş tabibi, eczacı, fizyoterapist, hemşire, hemşire yardımcısı, imam hatip, kuran kursu öğreticisi, mühendis, mimar, odyolog, öğretmen, redaktör, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, sosyolog, sportif eğitim uzmanı, veteriner sağlık teknikeri, teknisyen ve tekniker; 243’ünün memur, 102’sinin hizmetli ve 26’sının da sürekli işçi unvanlı kadrolara gerçekleştirildi.

Bugüne kadar 48.039 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurum ve kuruluşlarına ataması yapılmışken, bu atamadaki  517 hak sahibi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarına ataması yapılan şehit yakını, gazi ve gazi yakını sayısı 48.556 olmuştur.

Kura çekiminin ardından ataması yapılanların isimleri ve görev yapacakları kurumlar ekrana yansıtılırken, Sayın Bakan Yardımcımız, Genel Müdürümünüz, Birim amirlerimiz ve hak sahipleri de atama sonuçlarını takip etti. Bakan Yardımız İsmail ERGÜNEŞ atananların sevincini paylaştı.

Ataması yapılan tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Atama sonuçları "https://sosyalatama.aile.gov.tr/" adresinden öğrenilebilecektir.